<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az Európai Unió kész csatlakozni a hét végén tartandó orosz-ukrán csúcstalálkozóhoz, amely a gázválság megoldását célozza - közölte csütörtökön Brüsszelben az Európai Bizottság szóvivője. Legfőbb ideje, hogy megtartsák a magas szintű orosz-ukrán találkozót - fogalmazott Johannes Laitenberger.

Mint közölte, az EU részéről Andris Piebalgs energiaügyi biztos, valamint Martin Riman, a soros elnökséget ellátó Csehország energiaügyekben is illetékes ipari és kereskedelmi minisztere fog csatlakozni a Moszkvában tartandó megbeszélésekhez.

Laitenberger szerint Brüsszel azt várja az orosz és az ukrán féltől, hogy tárgyalásaikat a megoldásra való határozott törekvés hassa át.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök előzőleg arról tájékoztatta José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a hét végén magas szintű tanácskozást kíván összehívni, Vlagyimir Putyin orosz kormányfő szóvivője pedig azt közölte, hogy Julija Timosenko ukrán miniszterelnök szombaton tárgyal Moszkvában Putyinnal.

Korábban a Timosenko belpolitikai ellenfelének tekintett Viktor JUscsenko ukrán elnök elutasította a javaslatot, hogy Moszkvában legyen a találkozó. A cseh EU-elnökség szintén azt szerette volna, ha nem az orosz fővárosban, hanem Prágában vagy Brüsszelben ülnek le egymással tárgyalni - igaz, akkor még úgy volt, hogy esetleg az orosz gázt vásárló európai országok vezetői is ott lesznek a találkozón.

Európa immár több mint egy hete nem kap orosz gázt, az orosz-ukrán gázelszámolási vita következtében.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.