TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A bruttó hazai termék (GDP) bővülése az idén a harmadik negyedévben 3,4 százalék körül várható, az év egészében 3,3 százalékos növekedési ütem valószínűsíthető az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet szerint.

A prognózis szerint az exportkereslet élénkülésével - a fogyasztás némi korrekciója mellett - 2003-ban 4 százalékos hozzáadott érték növekedést vár az Ecostat. A kutatók szerint az idén az ipari termelés 3 százalékot megközelítő mértékben bővül. A jövő évben az ipar folyamatos dinamizálódásával számolnak, és 5 százalék körüli bővülést várnak. Az Ecostat felhívja a figyelmet arra, hogy az idei év végén növekvő belső és külső hiány több kockázati tényezőt is erősít az elkövetkező évre. A gazdaság dinamizálása, és vele egyidejűleg az infláció kordában tartása érdekében 2003-ban a monetáris és fiskális politika szoros összehangoltsága szükséges.

A néhol túlzón szigorú pénzpolitika és az időlegesen fellazult költségvetési politika nyilvánvalóan közelíteni fog egymáshoz - áll az előrejelzésben. Az Ecostat emlékeztet arra, hogy a jegybank november 18-i 50 bázispontos kamatcsökkentése némi lazítást jelent a monetáris politikában. Hozzáteszik, hogy az irányadó kamat 9,5 százalékról 9 százalékra lefaragása a nemzetközi gazdaságpolitika lépéseit követte. Az elemzés szerint az inflációs cél az árfolyamsáv erős oldalán, a középtől 11-12 százalékra is tartható, így a jövő év elején további kamatcsökkentés is elképzelhető. Az Ecostat előrejelzése szerint a fogyasztói árindex 2002-ben 5,3

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.