<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világ második számú háztartásigép-gyártója, a svéd Electrolux hétfőn bejelentette, hogy október 1-jétől 5-7 százalékkal emeli termékei árait Európában a nyersanyagárak növekedésének ellensúlyozása céljából.

Az Electrolux közleményében rámutatott arra, hogy az elmúlt 18 hónapban a cég számára fontos számos nyersanyag ára átlagosan 40-90 százalékkal nőtt, miközben emelkedtek a szállítási költségek is. Jelenleg ugyan stabilizálódtak az árak, de semmi sem utal arra, hogy a korábbi szintre csökkennének vissza.

Az Electrolux árfolyama 0,8 százalékos pluszban állt hétfőn délelőtt a stockholmi értéktőzsdén, amelynek a vezető indexe ugyanekkor 0,2 százalék erősödést mutatott. A svéd cég 457 millió svéd korona adózott eredményt jelentett az első negyedévről április végén, 50 százalékkal kevesebbet a tavalyi első negyedévi 911 milliónál, és erősen elmaradt az elemzői előrejelzések 532,4 milliós átlagától is.

A világ legnagyobb háztartásigép-gyártója, a Whirlpool Corp és az Electrolux már növelte árait Észak-Amerikában, a svéd cég átlagosan 4 százalékkal, ugyancsak az emelkedő nyersanyagárakra hivatkozva.

MTI