2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Ericsson Magyarország Kft-t is érinti az anyacég létszámleépítése - közölte Jakab Roland, az Ericsson magyar leányvállalatának vezérigazgató-helyettese csütörtökön az MTI-vel.

Az MTI azért kereste meg a kft-t, mert az anyacég, a svéd Ericsson telekommunikációs vállalat jelentős létszámleépítést jelentett be szerdán Stockholmban.

A médiának nyilatkozó svédországi személyzeti vezető 1550 svéd munkahely megszüntetéséről beszélt, amely főként Stockholmot és néhány dél-svédországi várost, a többi között Göteborgot és Linköpinget is érintheti.

Tomas Qvist, a vállalat svédországi személyzeti felelőse elmondta: a kemény piaci versenyben fontos a költségmegtakarítás. Svédország számára fontos, hogy a vállalat a telekommunikációs szektor területén megőrizze piacvezető pozícióját.

Az Ericsson budapesti kutató-fejlesztő egysége az Ericsson stratégiai fontosságú központja. Egyike azon kevés globális centrumnak, mely az elmúlt években erőteljesen növekedett: a budapesti létszám több mint 600 fővel bővült az elmúlt 3 évben, nemrég fejeződött be Kutató- Fejlesztő Központ épületének jelentős átalakítása is - tájékoztatta az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese az MTI-t.

Hozzátette: a jelenlegi tevékenység egy része már piacon lévő, korábban bevezetett termékek fejlesztéséhez kötődik. Ezen termékek közül az egyik esetében a kisebb fejlesztési ráfordítás miatt létszámcsökkentésre van szükség.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az így felszabaduló kapacitásokból töltsük fel a más fejlesztési területeken meglévő nyitott pozíciókat" - húzta alá Jakab Roland.

Emlékeztetett arra: a cég stratégiája változatlan, a budapesti kutató-fejlesztő bázis tevékenysége integráns és nagyon fontos részét képezi az Ericsson működésének, számos fejlesztéssel járul hozzá az Ericsson globális termékportfóliójához.

Az Ericssonnak a világ 180 országában van érdekeltsége, globálisan több mint 100 ezer embert foglalkoztat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!