2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Ericsson szerint a mobil szélessávú előfizetések száma egy év alatt megduplázódik a világon és 2011-ben eléri az egymilliárdot.

A távközlési társaság keddi közleménye szerint változnak a média- és internethasználati szokások, a mobil adatforgalom növekedését az okostelefonok, a laptopok és táblagépek generálják.

2010 során a mobil szélessávú előfizetések száma globális szinten meghaladta a félmilliárdot. Az Ericsson becslései szerint ez a szám 2011 vége előtt meg fog duplázódni. A legnagyobb előfizetésszám - körülbelül 400 millió - várhatóan az ázsiai-csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel.

A mobil szélessáv elfogadottsága felgyorsult az okostelefonok, csatlakoztatott laptopok és táblagépek egyre növekvő elterjedése, illetve a nagy teljesítményű hálózatok következtében. A globális mobil adatforgalom továbbra is gyorsan növekszik - az Ericsson 2010 augusztusában jelentette be, hogy a mobil adatforgalom globális szinten mindössze egy év alatt a háromszorosára növekedett.

Az Ericsson szerint az internet- és az egyéb médiafelhasználási szokások változnak a gyors hálózatok bevezetése, valamint a különböző eszközök, például az okostelefonok elterjedésének következtében.

Az Ericsson várakozásai szerint 2015-re a mobil szélessávú előfizetések száma eléri majd a 3,8 milliárdot.

Magyarországon novemberben tovább emelkedett a mobilinternet-előfizetők száma. A teljes előfizetői táboron belül az aktív – a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő – ügyfelek száma 933 ezerről 947 ezerre emelkedett.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!