<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Est Media felfüggeszti a budapesti Exit Magazin kiadását - tájékoztatott az Est Media Nyrt.

A közlemény szerint a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. azért függeszti fel az Exit Magazin kiadását, mert az ingyenes, kizárólag a reklámokból fenntartott lap a csökkenő belső fogyasztással párhuzamosan beszűkült magyar hirdetési piacon az utóbbi időszakban egyre nehezebb körülmények között működött. Ráadásul az év első hónapjaiban a reklámköltés lényegesen alacsonyabb, mint az év későbbi részében. Az Exit az Est Media magyarországi portfóliójában a második számú programmagazin a Pesti Est után, de csupán nyomtatott formában és csak Budapesten volt elérhető.

A döntésben az is szerepet játszik, hogy így a médiavállalat erőforrásait a nagyobb múltú és presztízsű Pesti Est termékcsaládra, annak további fejlesztésére tudja összpontosítani mindhárom (print, online és mobil) platformon - ismerteti a közlemény. Az Exit-koncepciót ugyanakkor nem adja fel a cégcsoport: a szünetelés időtartama alatt a lap újrapozícionálásra és megújulásra kerül, majd a hazai reklámpiac alakulásától függően akár több platformon is újraindulhat. Romániában a tervek szerint az Exit az idei év során indul el.

A közlemény idézi Pankotai Csabát, az Est Media Nyrt. vezérigazgatóját, aki szerint jelenleg nem fér el két ilyen közelálló termék a beszűkült magyarországi nyomtatottsajtó-piacon. Az Est Media az Exit kiadásának szüneteltetése ellenére továbbra is megőrzi vezető helyét az ingyenes programkalauzok piacán - tette hozzá. Az Est Media Nyrt. hazai középvállalkozás, a nemzetközi médiaszektor egyetlen tőzsdei reprezentánsa a Budapesti Értéktőzsdén. A médiacsoport portfóliójába tartozik Magyarországon: a Pesti Est, az Est Lapok és az Exit magazin, valamint az est.hu és egyéb website-ok, a mobilEST okostelefonos alkalmazás, továbbá számos egyéb print és online kiadvány. Romániában a Şapte Seri termékcsalád, a sapteseri.ro portál, a Şapte Seri okostelefonos programajánló és egyéb print és online kiadványok, Bulgáriában a Programata termékcsalád, a programata.bg portál, a Programata okostelefonos programajánló és egyéb print és online kiadványok tartoznak az érdekeltségébe.

MTI