<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az IBM Data Storage Systems Székesfehérváron 180-nal növelte létszámát, miután a 1,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 370 millió forintos támogatást nyert. Szijjártó Péter szerint a létszámbővítés is azt igazolja, hogy a kormány jó úton jár.

A projektzáró eseményen Szijjártó Péter a miniszterelnöki kabinet külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikájának középpontjában a munkahelyteremtés áll. Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben alig kétmillió ember fizetett adót Magyarországon, ezt sikerült növelni, és ma már a foglalkoztatottság a válság előtti szinten van. Ezt a munkahelyteremtő gazdaságpolitikát folytatni kívánják, mert az európai válságot csak így lehet leküzdeni.

Kiemelte, Magyarország az európai növekedés motorja kíván lenni, ehhez versenyképes üzleti környezetet kíván a kormány biztosítani.

„Az IBM a magyar tudásalapú gazdaság legnagyobb munkaadójává vált, a mostani bővítés is igazolja, hogy jó úton jár a kormány, abban, hogy Európa gazdasági motorjává válhasson Magyarország. Stratégiai partnernek tekintjük az olyan vállalatokat, amelyek Magyarországon munkahelyeket teremtenek. Megállapodásokat kívánunk velük kötni, így teszünk az IBM-mel is. A tárgyalások jól haladnak, hamarosan aláírhatjuk a szerződést” – közölte az államtitkár.

Elmondta: azt kérik a stratégiai partnerektől, hogy az itt megtermelt profitot Magyarországon használják fel, és hozzanak létre újabb munkahelyeket. Számítanak rájuk a duális szakképzés rendszerének felépítésében, működtetésében is. Emellett szeretnék elérni, hogy minél több magyar tulajdonú kis- és középvállalkozás beszállítója lehessen ezeknek a multinacionális cégeknek.

„Új külgazdasági stratégiát folytatunk, amelynek fő célja az exportfejlesztés és a külföldi befektetések növelése hazánkban. Munkánk sikeres, mert a Nemzeti Külgazdasági Hivatal jelenleg 84 befektetésről tárgyal, amelyek 17 ezer új munkahely létrehozását jelentenék. Hetente 4-5 új megkeresés érkezik külföldi befektetési szándékkal” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Mark Taylor, az IBM európai szolgáltatási részlegének főigazgatója elmondta, a székesfehérvári részleg világszínvonalú szolgáltatásokat nyújt költséghatékony módon. Hangsúlyozta, hogy a szaktudást tekintve versenyképesek az egész világon.

Takács Zoltán, a fennállása 15 éves évfordulóját ünneplő IBM Data Storage Systems Kft. igazgatója közölte: 2010 óta 450 új munkahelyet hoztak létre Székesfehérváron, ebből száznyolcvanat a most záruló 1,5 milliárd forintos projekt révén. Az új munkavállalók magas szintű szolgáltatásokat nyújtanak üzleti partnereiknek, ezért fontos követelmény volt az angolon kívül olasz, spanyol, francia, lengyel, finn és norvég nyelv ismerete. Jelenleg ezernél többen dolgoznak a központban, 99 százalékuk magyar állampolgár, többségük székesfehérvári vagy környékbeli lakos.

Az IBM a székesfehérvári mellett mindössze nyolc hasonló ügyfélközpontot üzemeltet a világon. Székesfehérváron 1997 óta működteti egyik stratégiai fontosságú nemzetközi szolgáltató központját. A Nemzetközi Szolgáltató Központ – az IBM Delivery Center Central Europe – biztosítja az IBM és globális ügyfelei számára az operációsrendszer-támogatással, adattárolás-kezeléssel és a rendszerhálózatok távfelügyeletével kapcsolatos szolgáltatásokat. A jól képzett, több nyelvet beszélő szakemberek elsősorban Unix, Linux, Windows és MainFrame rendszerekhez és a rajtuk futó különböző alkalmazások (SAP, DB2, Oracle) működtetéséhez nyújtanak támogatást az IBM európai és észak-amerikai ügyfeleinek.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.