<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Európai Bizottság hétfőn versenyhatósági vizsgálatot kezdett az IBM, a világ vezető technológiai cége ellen, azzal a gyanúval, hogy a cég visszaélt piacvezető pozíciójával az ipari nagykomputerek piacán.

A vizsgálat két külön részből áll: az egyikben kis szoftvercégek panaszait vizsgálják - így a T3- ét és a Turbo Herculesét -, amelyek azzal vádolják az IBM-et, hogy illegálisan köti ipari hardverét operációs rendszerükhöz.

A másik vizsgálat keretében azt kutatja az Európai Bizottság, hogy az IBM nem alkalmazott-e hátrányos megkülönböztetést az ipari számítógépeknél a szervízszolgáltatásokat szállító, egymással versenyző cégek némelyikével szemben.

Az IBM, bár teljes együttműködési készséget jelentett be, azt közölte, hogy az első vizsgálatnál a T3 és a Turbo Hercules vádjainak hátterében nagy versenytársát, a Microsoftot sejti.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.