TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ITDH az idei első fél évben 38 külföldi cég jelentős befektetésre vonatkozó érdeklődését szolgálta ki. Közülük 25 esetben született kedvező befektetési döntés, 550 millió euró értékben -- közölte a kht. vezérigazgatója tegnapi sajtóértekezletén.

Mivel a Gazdasági Minisztérium adatai szerint a külföldi működőtőke behozatal Magyarországra 2001 első öt hónapjában 1186 millió euró volt, ez azt jelenti, hogy a külföldiek megvalósított magyarországi befektetéseinek legalább 50 százaléka az ITDH közreműködésével jön létre -- mutatott rá Skultéti Vilmos vezérigazgató. E befektetések mintegy 7000 új munkahelyet teremtenek, és nagymértékben hozzájárulnak a magyar kivitel növeléséhez.

Az idei első hat hónapban az ITDH összesen 161 szakmai programot szervezett, közülük 112 exportfejlesztő, 49 pedig befektetés ösztönző célú volt. Ugyanebben az időszakban az ITDH közreműködésével az elmúlt években meghozott befektetési döntés nyomán 23 cégnél kezdődött meg a termelés. A vállalatok között öt japán, négy francia, három amerikai, két svájci céget találunk, de brit, spanyol, olasz, koreai, belga, holland és kanadai társaságok is megkezdték a termelést. Az első fél évben megindult termelési kapacitások értéke 428,6 millió dollár volt.

Az ITDH az idén a befektetői kapcsolatok további erősítését tervezi a tengerentúli, valamint ázsiai, fejlett ipari országokkal (USA, Japán, Tajvan, Szingapúr), valamint az arab térséggel. Ennek érdekében ez év szeptember 27-én megnyitja irodáját Los Angelesben, s a közeljövőben a pekingi mellett alképviseletet készül nyitni Sanghajban. Vilniusban is létesül kereskedelmi szolgálati iroda. Az ITDH budapesti ügyfélszolgálata és kilenc regionális irodája az utóbbi hónapokban több mint nyolcezer érdeklődőt tájékoztatott a Széchenyi-terv pályázatairól. Budapesten például 4862 pályázati anyagot vittek el. A budapesti után a legtöbb érdeklődőt az észak-dunántúli regionális képviselet regisztrálta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.