Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ITDH az idei első fél évben 38 külföldi cég jelentős befektetésre vonatkozó érdeklődését szolgálta ki. Közülük 25 esetben született kedvező befektetési döntés, 550 millió euró értékben -- közölte a kht. vezérigazgatója tegnapi sajtóértekezletén.

Mivel a Gazdasági Minisztérium adatai szerint a külföldi működőtőke behozatal Magyarországra 2001 első öt hónapjában 1186 millió euró volt, ez azt jelenti, hogy a külföldiek megvalósított magyarországi befektetéseinek legalább 50 százaléka az ITDH közreműködésével jön létre -- mutatott rá Skultéti Vilmos vezérigazgató. E befektetések mintegy 7000 új munkahelyet teremtenek, és nagymértékben hozzájárulnak a magyar kivitel növeléséhez.

Az idei első hat hónapban az ITDH összesen 161 szakmai programot szervezett, közülük 112 exportfejlesztő, 49 pedig befektetés ösztönző célú volt. Ugyanebben az időszakban az ITDH közreműködésével az elmúlt években meghozott befektetési döntés nyomán 23 cégnél kezdődött meg a termelés. A vállalatok között öt japán, négy francia, három amerikai, két svájci céget találunk, de brit, spanyol, olasz, koreai, belga, holland és kanadai társaságok is megkezdték a termelést. Az első fél évben megindult termelési kapacitások értéke 428,6 millió dollár volt.

Az ITDH az idén a befektetői kapcsolatok további erősítését tervezi a tengerentúli, valamint ázsiai, fejlett ipari országokkal (USA, Japán, Tajvan, Szingapúr), valamint az arab térséggel. Ennek érdekében ez év szeptember 27-én megnyitja irodáját Los Angelesben, s a közeljövőben a pekingi mellett alképviseletet készül nyitni Sanghajban. Vilniusban is létesül kereskedelmi szolgálati iroda. Az ITDH budapesti ügyfélszolgálata és kilenc regionális irodája az utóbbi hónapokban több mint nyolcezer érdeklődőt tájékoztatott a Széchenyi-terv pályázatairól. Budapesten például 4862 pályázati anyagot vittek el. A budapesti után a legtöbb érdeklődőt az észak-dunántúli regionális képviselet regisztrálta.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.