1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Invitel Holdings A/S bejelentette, hogy a Magyar Telecom B.V. nevű leányvállalata Adásvételi Szerződést kötött az FN Cable Holdings B.V. vállalattal, amelynek keretében megszerezte a Fibernet Hungary Tanácsadó Kft. – a Fibernet Kommunikációs Zrt. kizárólagos tulajdonosa – teljes jegyzett tőkéjét. Ezzel egy időben a Magyar Telecom a UPC Magyarország Kft.-vel egy Eszközvásárlási Szerződést is aláírt, amelynek keretében a UPC felvásárolta a Fibernet hálózati eszköz állományának mintegy egyharmadát.

Az ügyletekkel kapcsolatban Martin Lea, az Invitel Holdings elnök-vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőségünk van újabb befektetést eszközölni Magyarországon a vállalatunk Nemzetközi Üzletágának nemrég történt eladásából származó bevételek egy részéből. A Fibernet megvásárlásával az Invitel jelentősen növelni fogja lakossági piaci jelenlétét”.

Az ügyletek véglegesítése bizonyos záró feltételekhez, többek között hatósági jóváhagyásokhoz kötött.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!