<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az LG dél-koreai konszern bejelentette: a Samsung és a kínai Huawei után még idén saját fejlesztésű multifunkciós karórát, úgynevezett okosórát dob piacra.

A kínai Huawei vasárnap este - a barcelonai Mobile World Congress nemzetközi vásár előestéjén - mutatta be legújabb fejlesztését, a TalkBand márkanevű okosórát. A Samsung, amely tavaly ősz óta árulja telefonálásra, fényképezésre és videofelvétel készítésére is használható karóráját, a Galaxy Geart, ugyanitt mutatta be két új okosóráját, amelyek már nem a Google Android operációs rendszerét használják, hanem a dél-koreai konszern és az Intel által közösen kifejlesztett Tizen operációs rendszert.

Egy másik nagy kínai gyártó, a ZTE is jelezte, hogy 2014-ben saját fejlesztésű okosórával rukkol elő. Az LG mobil kommunikációs eszközök részlegének vezetője, Pak Dzsong-szok elmondta: nem akarnak félkész termékkel piacra lépni. Szavai szerint a korai okosórák nem győzték meg vásárlók tömegeit arról, hogy szükség lenne rájuk.

A dél-koreai nagyvállalat szóvivője nem kommentálta azokat a sajtóhíreket, miszerint az LG a Google számára fog Android operációs rendszerrel működő okosórát gyártani. A két vállalat már eddig is együttműködött, az LG gyártja az amerikai cég Nexus 4 és Nexus 5 típusú okostelefonjait.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.