2008. július 14. 16:09

Az OMV azt követően is érdekelt a horvát INA privatizációjában, hogy a Mol bejelentette: ajánlatot kíván tenni a horvát cég közkézhányadban lévő részvényeire - közölte az OMV olaj- és gázipari társaság.

Az OMV megerősítette, nem változtatott a Mol és az OMV összefogásának előnyeiről vallott álláspontján. Az osztrák olajcég érdekelt abban, hogy meghívják az INA privatizációjába - hangsúlyozta az osztrák társaság közleménye. A Mol hétfőn jelentette be, hogy ajánlatot kíván tenni az INA közkézen lévő részvényeire.

Egy hónappal ezelőtt az osztrák Wirtschaftsblatt a Vecernji list értesülésére hivatkozva adta hírül, hogy az OMV megvenné a háborús veteránoknak az INA csoportban lévő hét százalékos részesedését.

Az osztrák vállalat - amely már korábban is jelezte ezt a szándékát - levelet küldött a veteránok részvényeit kezelő alap igazgatójának, horvát miniszterelnök-helyettesnek, hogy az OMV kész a piaci árat készpénzben kifizetni a részesedésért. Az OMV szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

A horvát kormány jelenleg 44,84 százalékot birtokol az INA-ban és szó van arról, hogy ebből 19 százaléknyit értékesít. A Molnak jelenleg 25 százalék plusz egy INA részvénye van, amelyet 2003-ban vásárolt meg 505 millió dollárért.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.