2008. július 14. 16:09

Az OMV azt követően is érdekelt a horvát INA privatizációjában, hogy a Mol bejelentette: ajánlatot kíván tenni a horvát cég közkézhányadban lévő részvényeire - közölte az OMV olaj- és gázipari társaság.

Az OMV megerősítette, nem változtatott a Mol és az OMV összefogásának előnyeiről vallott álláspontján. Az osztrák olajcég érdekelt abban, hogy meghívják az INA privatizációjába - hangsúlyozta az osztrák társaság közleménye. A Mol hétfőn jelentette be, hogy ajánlatot kíván tenni az INA közkézen lévő részvényeire.

Egy hónappal ezelőtt az osztrák Wirtschaftsblatt a Vecernji list értesülésére hivatkozva adta hírül, hogy az OMV megvenné a háborús veteránoknak az INA csoportban lévő hét százalékos részesedését.

Az osztrák vállalat - amely már korábban is jelezte ezt a szándékát - levelet küldött a veteránok részvényeit kezelő alap igazgatójának, horvát miniszterelnök-helyettesnek, hogy az OMV kész a piaci árat készpénzben kifizetni a részesedésért. Az OMV szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

A horvát kormány jelenleg 44,84 százalékot birtokol az INA-ban és szó van arról, hogy ebből 19 százaléknyit értékesít. A Molnak jelenleg 25 százalék plusz egy INA részvénye van, amelyet 2003-ban vásárolt meg 505 millió dollárért.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.