<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az OMV azt követően is érdekelt a horvát INA privatizációjában, hogy a Mol bejelentette: ajánlatot kíván tenni a horvát cég közkézhányadban lévő részvényeire - közölte az OMV olaj- és gázipari társaság.

Az OMV megerősítette, nem változtatott a Mol és az OMV összefogásának előnyeiről vallott álláspontján. Az osztrák olajcég érdekelt abban, hogy meghívják az INA privatizációjába - hangsúlyozta az osztrák társaság közleménye. A Mol hétfőn jelentette be, hogy ajánlatot kíván tenni az INA közkézen lévő részvényeire.

Egy hónappal ezelőtt az osztrák Wirtschaftsblatt a Vecernji list értesülésére hivatkozva adta hírül, hogy az OMV megvenné a háborús veteránoknak az INA csoportban lévő hét százalékos részesedését.

Az osztrák vállalat - amely már korábban is jelezte ezt a szándékát - levelet küldött a veteránok részvényeit kezelő alap igazgatójának, horvát miniszterelnök-helyettesnek, hogy az OMV kész a piaci árat készpénzben kifizetni a részesedésért. Az OMV szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg az értesülést.

A horvát kormány jelenleg 44,84 százalékot birtokol az INA-ban és szó van arról, hogy ebből 19 százaléknyit értékesít. A Molnak jelenleg 25 százalék plusz egy INA részvénye van, amelyet 2003-ban vásárolt meg 505 millió dollárért.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.