2013. január 8. 06:46

A párizsi kormány az Opel megvásárlására kívánja rávenni a PSA Peugeot Citroën autóipari konszernt - írja hírügynökségi értesülések szerint a francia Le Monde napilap kedden megjelenő száma.

A Francois Hollande köztársasági elnök környezetéből és pénzügyminisztériumi illetékesektől származó információkra hivatkozó Le Monde-cikk szerint a francia kormány az Opel megvásárlásával szeretne a Volkswagent Európában ellensúlyozni képes autóipari csoportot létrehozni. Az értesülések szerint a francia kormány attól tart, hogy a Volkswagen árháborúval tervezi "eltakarítani az útból" francia konkurensét. Az Opel szóvivője a francia AFP hírügynökség megkeresésére "puszta találgatásnak" minősítette az értesülést.

A PSA és az Opel egyesülésének ötlete már több alkalommal felmerült találgatások és híresztelések formájában azóta, amióta az Opel anyavállalata, a General Motors (GM) stratégiai együttműködésre lépett a francia konszernnel, és 7 százalékos részesedést vásárolt benne. Azóta a GM és a PSA már három járműtípus közös fejlesztéséről és egy közös beszerzési társaság alapításáról kötött megállapodást. A GM médiajelentések szerint a francia konszern pénzügyi nehézségei miatt nem szorgalmazza az Opel és a PSA fúzióját.

Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter vasárnap este az AFP hírügynökséggel, a France Inter hírcsatornával és a Le Monde lappal folytatott beszélgetésben a PSA szanálására tett intézkedések felsorolása után a PSA-Opel-fúziót firtató kérdésre kijelentette: "valószínűleg még sok mindent meg kell tennünk". Részletekbe azonban nem bocsátkozott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.