2013. január 8. 06:46

A párizsi kormány az Opel megvásárlására kívánja rávenni a PSA Peugeot Citroën autóipari konszernt - írja hírügynökségi értesülések szerint a francia Le Monde napilap kedden megjelenő száma.

A Francois Hollande köztársasági elnök környezetéből és pénzügyminisztériumi illetékesektől származó információkra hivatkozó Le Monde-cikk szerint a francia kormány az Opel megvásárlásával szeretne a Volkswagent Európában ellensúlyozni képes autóipari csoportot létrehozni. Az értesülések szerint a francia kormány attól tart, hogy a Volkswagen árháborúval tervezi "eltakarítani az útból" francia konkurensét. Az Opel szóvivője a francia AFP hírügynökség megkeresésére "puszta találgatásnak" minősítette az értesülést.

A PSA és az Opel egyesülésének ötlete már több alkalommal felmerült találgatások és híresztelések formájában azóta, amióta az Opel anyavállalata, a General Motors (GM) stratégiai együttműködésre lépett a francia konszernnel, és 7 százalékos részesedést vásárolt benne. Azóta a GM és a PSA már három járműtípus közös fejlesztéséről és egy közös beszerzési társaság alapításáról kötött megállapodást. A GM médiajelentések szerint a francia konszern pénzügyi nehézségei miatt nem szorgalmazza az Opel és a PSA fúzióját.

Pierre Moscovici francia pénzügyminiszter vasárnap este az AFP hírügynökséggel, a France Inter hírcsatornával és a Le Monde lappal folytatott beszélgetésben a PSA szanálására tett intézkedések felsorolása után a PSA-Opel-fúziót firtató kérdésre kijelentette: "valószínűleg még sok mindent meg kell tennünk". Részletekbe azonban nem bocsátkozott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.