TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. november 9. 16:59

Az RTL Klub az Argentínában eljárás alá vont magyar stáb, amely a csatorna jelenleg is futó valóságshow-ját forgatja - tájékoztatta a kereskedelmi csatorna kommunikációs igazgatója az MTI-t.

Szombaton számolt be az EFE spanyol hírügynökség arról, hogy az argentin hatóságok 104 magyar állampolgár megbüntetéséről döntöttek, miután kiderült, hogy turistaként utaztak be a dél-amerikai országba, ám ott engedély nélkül televíziós műsort forgattak.

A Celeb vagyok, ments ki innen! argentin forgatási helyszínén az utóbbi napokban több hatóság - köztük a munkaügyi és a bevándorlási - is ellenőrzést tartott, utóbbi ezt a jövő héten még folytatja - közölte Rényi Ádám igazgató. "Munkatársaink argentínai tartózkodását - ide értve a hatósági engedélyeket is - a külföldi tévékkel való koprodukciókat érintő jogi szabályozást is jól ismerő argentin produkciós partnerünk iránymutatása alapján készítettük elő" - tette hozzá.

Közlése szerint a helyi partner a forgatás előkészítésekor arról tájékoztatta őket, hogy munkavállalási engedélyre kollégáiknak nem lesz szükségük, hiszen Magyarországon kapnak fizetést, magyar cégekkel állnak szerződésben, és az általuk készített műsort is Magyarországon sugározzák. A vizsgálat elhúzódásának többek között éppen az az oka, hogy mindezek bizonyítását kérték a társaságtól az argentin hatóságok. Rényi Ádám hozzátette: a hatóságokkal munkatársaik, akárcsak produkciós partnerük, mindenben együttműködnek, a történtek ellenére zavartalanul képernyőre kerül a műsor.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.