<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ötödik alkalommal is Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója került a Marketing Media kommunikációs szaklap által összeállított, "Top 50 - A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban" lista élére.

Kedden, a Media Hungary konferencián mutatták be Siófokon az immár ötödik alkalommal összeállított rangsort, melynek élén ismét az RTL Klub első embere, Dirk Gerkens áll. A második helyre Simon Zsolt, a TV2 vezérigazgatója került, míg a harmadik Bayer József, az Axel Springer Budapest ügyvezető igazgatója lett.

A rangsorban őt követi Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezetője, Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója és Mihók Attila, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezetője. A hetedik helyre került Simicska Lajos, a Mahir Magyar Hirdető Zrt. vezérigazgatója, őt követi Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, Szabó György, a Sanoma Média Budapest vezérigazgatója, a tizedik pedig Németh Béla, az Initiative Media ügyvezető igazgatója.

Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki tavaly az ötödik volt, idén a tizenegyedik helyre került, míg Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója a huszonnegyedik a listán, tizennégy helyet előrelépve 2011-hez képest. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója továbbra is a harminchetedik.

A listán csökkent a médiában dolgozó szakemberek száma, míg a nagyvállalatoké, a hirdetőké növekedett. Az ügynökségi területen dolgozók száma változatlan maradt. Jelentősen rontott pozícióján Rákosi Tamás (IKO Productinon), aki a tavalyi harmadik helyről esett vissza a negyvenhetedikre, valamint Hivatal Péter, az MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója, aki tizenhét helyet veszítve végzett a negyvenhatodik helyen.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.