2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem sérti a piaci versenyt, ezért felvásárolhatja a Google a DoubleClick nevű internetes céget, legalábbis az amerikai trösztellenes hivatal szerint. A hirdetési piac két óriásának egyesülése ellen az EU-ban még folyik a vizsgálat.

Az USA hivatalai engedélyezték, hogy a Google megvásárolja a hagyományos internetes hirdetések (bannerek) közvetítésével foglalkozó DoubleClick nevű vállalatot. A Google 3,1 milliárd dollárt fizetett a cégért, de mindeddig nem volt tiszta, hogy az ügylet korlátozza-e a versenyt az amerikai hirdetési piacon. A hivatalok most úgy döntöttek: nem.

A kétségek azért merülhettek fel, mert a korábban egyetlen hirdetési formaként használt bannereket lassan felváltják a keresőhirdetések, valamint a weboldalak tartalmához igazodó szöveges hirdetések.

Az utóbbi hirdetési formák egyik legnagyobb terjesztője a Google, így félő volt, hogy a banneres piac vezetőjének számító DoubleClick felvásárlásával monopolhelyzetbe kerül a keresőóriás. Való igaz, egyes számítások szerint az összeolvadással egy akkra mammut jönne létre az online hirdetési piacon, mint legnagyobb vetélytársai, a Yahoo és a Microsoft együttvéve.

Az európai hatóságok azonban még mindig vizsgálják az ügylet szabályszerűségét, és a Google illetékesei be is jelentették, hogy addig nem zárják le a felvásárlást, amígy az EU is ki nem mondja az ámen-t - tudta meg a BBC. Az üzlet ellen annak idején legjobban a - szintén hirdetési bevételekre, és magára a DubleClick-re ácsingózó - Microsoft és az amerikai távközlési vállalat, az AT&T tiltakozott.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!