2008. november 17. 06:54

Patai Mihályt, az Unicredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját kérte fel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökének a BÉT többségi tulajdonosa, az osztrák Wiener Börse - értesült a Népszabadság és a Napi Gazdaság.

A Népszabadság hétfői számában megjelent információ szerint Patai elfogadta a felkérést, kinevezéséről a BÉT december 4-ére összehívott közgyűlése dönt majd.

Mindkét lap felidézi, hogy Szalay-Berzeviczy Attilának, a BÉT korábbi elnökének azért kellett távoznia posztjáról, mert az őt jelölő Unicredit Bank értékesítette részesedését a Budapesti Értéktőzsdében.

A Napi Gazdaság azt írja piaci forrásokra hivatkozva, hogy Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnöke (az Erste korábban tagja volt a Wiener Börse vezette konzorciumnak, amely a BÉT fő tulajdonosa jelenleg) elhárította a felkérést, hogy ő legyen a BÉT elnöke.

A Népszabadság pedig azt idézi fel: a Wiener Börse vezetői korábban ígéretet tettek arra, hogy ezentúl is magyar elnöke lesz a BÉT-nek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.