<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Patai Mihályt, az Unicredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatóját kérte fel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) elnökének a BÉT többségi tulajdonosa, az osztrák Wiener Börse - értesült a Népszabadság és a Napi Gazdaság.

A Népszabadság hétfői számában megjelent információ szerint Patai elfogadta a felkérést, kinevezéséről a BÉT december 4-ére összehívott közgyűlése dönt majd.

Mindkét lap felidézi, hogy Szalay-Berzeviczy Attilának, a BÉT korábbi elnökének azért kellett távoznia posztjáról, mert az őt jelölő Unicredit Bank értékesítette részesedését a Budapesti Értéktőzsdében.

A Napi Gazdaság azt írja piaci forrásokra hivatkozva, hogy Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Zrt. elnöke (az Erste korábban tagja volt a Wiener Börse vezette konzorciumnak, amely a BÉT fő tulajdonosa jelenleg) elhárította a felkérést, hogy ő legyen a BÉT elnöke.

A Népszabadság pedig azt idézi fel: a Wiener Börse vezetői korábban ígéretet tettek arra, hogy ezentúl is magyar elnöke lesz a BÉT-nek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.