2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Sony PS3-asa után a Microsoft is úgy döntött, hogy csökkenti az általa gyártott játékkonzolnak az árát. A tengerentúlon az eddig 400 dollárért árult gépeket a jövőben 350 dollárért kínálják.

A Microsoft 50 dollárral csökkenti az Xbox prémium modelljének árát, jelentette be a társaság. A korábbi 400 dolláros árhoz képest augusztus nyolcadikától 13 százalékkal olcsóbban vásárolható meg. Az elemzők szerint a lépés válasz a Sony hasonló döntésére, a japán cég július elején döntött úgy, hogy a korábban 500 dolláros konzol árából száz dollárt enged. A BBC beszámolója szerint az árkedvezményt kiterjesztik mind a nagyobb háttértárral rendelkező elit, mind az alapmodellre.

A cég azt reméli, hogy az olcsóbb készülékek felkeltik olyan csoportok érdeklődését is, akik korábban nem játszottak konzollal. A Microsoft és a Sony azonban könnyen csalódhat, hiszen míg ők egymással küzdenek, addig a tavaly piacra dobott Nintendo Wii valóban piaci rést tudott betölteni. A viszonylag kis japán cég a hagyományos fiatal férfi játékosok helyett a középkorúak és a nők körében aratott óriási sikert, így eladásai meghaladták a két nagy konkurensét.

Noha a Wii a két konkurensnél alacsonyabb áron került piacra, jellegénél fogva lett sikeres. Éppen ezért egyes elemzők kétségbe vonják az árcsökkentés valódi hatását, szerintük ugyanis sokkal fontosabb, hogy milyen játékokat és milyen módon lehet a konzolokkal játszani. Ha a játékosok tetszését elnyeri a kínálat, akkor magasabb áron is hajlandók a gépeket megvenni, míg ha nem sikerül felkelteni az érdeklődésüket, akkor az olcsó termékekre sem lesznek vevők.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!