<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Hogy rendben is maradjon, ahhoz viszont szükség lesz 100-200 új buszsofőrre.

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban is nagyobb fennakadások nélkül indult az M3-as metróvonal északi szakasza felújításának első munkanapja - erősítette meg a tapasztaltakat a Magyar Nemzet keddi számában Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Mint elmondta, átlagosan a pótlásra összesen 59 jármű áll rendelkezésre, ebből 54 új. A vezérigazgató szerint ennél több buszt lehetetlenség beállítani, ugyanis hatalmas lenne a káosz, és tarthatatlan lenne a menetidő.

"Jelenleg 2100 buszvezető látja el a feladatát a BKV-nál Budapesten. A későbbiekben szükség lesz még 100-200 új munkavállalóra, de jövő nyárig folyamatosan biztosítjuk a metrópótlást"

- mondta Bolla, aki azt is elismerte, hogy csúcsidőben a 12M és a 14M jelzésű, valamint az 1-es villamosok is zsúfoltan közlekedtek, de ezekben az időszakokban a metrón is nagy a tömeg. A hírekkel ellentétben a város más részein nem volt járatritkítás.

A 3-as metró vonalának felújítása miatt közlekedő metrópótló busz fordul meg a lehel térnél 2017. november 6-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elismeri a káosz elkerüléséért a BKK és a BKV szakembereinek munkáját. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hétvégén volt fennakadás.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke jónak minősítette a tájékoztatást, és úgy véli, a budapestiek, az utasok és az autósok is jól reagáltak a helyzetre. "Bebizonyosodott, hogy a 3-as metró felújítását nem lehet egyszerre végezni, jó döntés volt a három szakaszra bontás - tette hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.