<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Leginkább az M1, M7, M0, M5 illetve M3 autópályák környéke kedvelt a fejlesztők körében.

"A fejlesztők korán felfedezték a bővülő autópálya hálózatban rejlő lehetőségeket az M1, M7, M0, M5 illetve M3 autópályák környékén, így fejlesztéseiket módszeresen ezekre a területekre helyezték. Ennek megfelelően 3 jól elkülöníthető alpiacra osztható Budapest és környéke, melyek a következők: Budapest Nyugat, Budapest Dél és Budapest Észak" - véli Konthur Adrienne a CB Richard Ellis ügyvezető igazgatója.

A Budapest Nyugat a legfejlettebb és legnagyobb ipari alpiac a Duna nyugati oldalán több mint 600 ezer négyzetméter bérbeadó területtel. Itt a logisztikai és a nagykereskedelmet szolgáló raktárak a legdominánsabbak az M1-M7 autópályák környékén, illetve az M1-M7-M0 autópályák által határolt "arany háromszögben".

A Budapest Dél alpiacon az ipari állomány szintén meghaladja az 550 ezer négyzetmétert. Ezt a területet keletről az új M31 és M0 autópálya csomópontja, nyugatról pedig a Duna határolja, ide tartoznak. továbbá a belvárosi raktárak illetve a reptér környéki ingatlanok is.

A legkisebb alpiac a Budapest Észak, mely a Duna északi részén helyezkedik el. Habár a rendelkezésre álló ipari állomány itt csupán 80 ezer négyzetméter, ami csak töredéke a teljes budapesti állománynak, az M0 híd elkészülését követően hatalmas fejlődési potenciál elé nézhet a terület. Az átrendeződött ipari piacon 2008 első felében összesen 1,2 millió négyzetméter nagyságú ipari ingatlan állt a bérlők rendelkezésre.

2008 első fele rekord aktivitást mutatott mind keresleti mind kínálati oldalon. A 2007 első felében regisztrált érték több mint dupláját adták bérbe idén, összesen 160 ezer négyzetmétert, míg az új kínálat elérte a 138 ezer négyzetmétert, ami a 2007 első felében regisztrált méret több mint háromszorosa.

Az elemzés kiemeli, hogy dacára a rekord méretű új bérbeadható terület növekedésnek csupán 3 új projektet adtak át az elmúlt időszakban, és az új kínálatot a már meglévő parkok bővítése növelte. Várhatóan a már sikeresen üzemelő logisztikai központok bővítése tovább fog folytatódni az év végéig, így az éves kínálat eléri majd a 260 ezer négyzetmétert is.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.