2008. november 10. 15:39

Az autósok zöme talál meglévőjénél olcsóbb, kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) ajánlatot. A díjkalkulációk szerint az átlagos megtakarítás eléri a 15 600 forintot, de a szerződéskötéseknél a mérték 13-14 ezer forint, mivel sokan nem a legolcsóbb ajánlatot választják - áll a netrisk.hu internetes alkusz közleményében.

Az alkuszcég honlapján eddig mintegy 400 ezren számították ki kgfb díjaikat, közülük 340 ezren kaptak a meglévőnél olcsóbb ajánlatot. Ha minden díjszámító autós a legolcsóbb ajánlatot választaná, akkor az összesített megtakarítás meghaladná a hatmilliárd forintot.

A szerződést kötők 60 százaléka választja a legolcsóbb ajánlatot, 21 százalékuk a második, míg kilenc százalékuk a harmadik helyen lévő mellett dönt. Az első helyet a KÖBE, a Genertel és a Wabard foglalja el a netrisk.hu-nál. A második-harmadik helyen az Aegon, az Allianz, a Generali, az OTP Garancia, valamint a Groupama áll.

Az MTI kérdésére Rácz István, a biztositas.hu ügyvezetője azt közölte, hogy náluk eddig 300 ezren kalkuláltak díjat, közülük 20 ezren kötöttek szerződést. Az internetes alkusznál az Allianz, a Wabard, a KÖBE és Genertel szerepelnek az első helyen.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.