<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az autósok zöme talál meglévőjénél olcsóbb, kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) ajánlatot. A díjkalkulációk szerint az átlagos megtakarítás eléri a 15 600 forintot, de a szerződéskötéseknél a mérték 13-14 ezer forint, mivel sokan nem a legolcsóbb ajánlatot választják - áll a netrisk.hu internetes alkusz közleményében.

Az alkuszcég honlapján eddig mintegy 400 ezren számították ki kgfb díjaikat, közülük 340 ezren kaptak a meglévőnél olcsóbb ajánlatot. Ha minden díjszámító autós a legolcsóbb ajánlatot választaná, akkor az összesített megtakarítás meghaladná a hatmilliárd forintot.

A szerződést kötők 60 százaléka választja a legolcsóbb ajánlatot, 21 százalékuk a második, míg kilenc százalékuk a harmadik helyen lévő mellett dönt. Az első helyet a KÖBE, a Genertel és a Wabard foglalja el a netrisk.hu-nál. A második-harmadik helyen az Aegon, az Allianz, a Generali, az OTP Garancia, valamint a Groupama áll.

Az MTI kérdésére Rácz István, a biztositas.hu ügyvezetője azt közölte, hogy náluk eddig 300 ezren kalkuláltak díjat, közülük 20 ezren kötöttek szerződést. Az internetes alkusznál az Allianz, a Wabard, a KÖBE és Genertel szerepelnek az első helyen.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.