1p

A brit easyJet diszkont légitársaság kedden 154 millió fontos adó előtti eredményt jelentett a szeptemberrel zárult üzleti évéről. Ez majdnem háromszorosa az előző évi 54,7 milliónak, és kissé meghaladta a 100-150 millió vállalati előrejelzés felső szélét.

A nagy javulást az utazások általános fellendülésének és a cég erős hálózatának tulajdonították a kedden megjelent beszámolóban. Az easyJet az ír Ryanairrel vetélkedik az első helyezésért Európa olcsó jegyes légitársaságai között.

A bevétel 11,5 százalékkal 2,973 milliárd fontra nőtt 2,667 milliárdról. Az utasszám 7,9 százalékkal 48,8 millióra gyarapodott, az egy ülésre jutó bevétel 5,1 százalékkal nőtt.

A tavaszi izlandi vulkánkitörés - a hamufelhő okozta járatkimaradások - nélkül 57 millió fonttal nagyobb lehetett volna a profit a keddi beszámoló szerint. Az Eyjafjöll tűzhányó kitörése a második világháború óta nem látott légtérkorlátozásra kényszerítette Európát.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!