2010. november 16. 08:40

A brit easyJet diszkont légitársaság kedden 154 millió fontos adó előtti eredményt jelentett a szeptemberrel zárult üzleti évéről. Ez majdnem háromszorosa az előző évi 54,7 milliónak, és kissé meghaladta a 100-150 millió vállalati előrejelzés felső szélét.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A nagy javulást az utazások általános fellendülésének és a cég erős hálózatának tulajdonították a kedden megjelent beszámolóban. Az easyJet az ír Ryanairrel vetélkedik az első helyezésért Európa olcsó jegyes légitársaságai között.

A bevétel 11,5 százalékkal 2,973 milliárd fontra nőtt 2,667 milliárdról. Az utasszám 7,9 százalékkal 48,8 millióra gyarapodott, az egy ülésre jutó bevétel 5,1 százalékkal nőtt.

A tavaszi izlandi vulkánkitörés - a hamufelhő okozta járatkimaradások - nélkül 57 millió fonttal nagyobb lehetett volna a profit a keddi beszámoló szerint. Az Eyjafjöll tűzhányó kitörése a második világháború óta nem látott légtérkorlátozásra kényszerítette Európát.

MTI