2001. február 13. 11:00

Iparági elemzők szerint az európai online piacok - amelyek ma még a banántól a golyóscsapágyig szinte mindent forgalmaznak - négy-ötöde csődbe fog menni.

A Reuters által idézett Jupiter MMXI elemzése szerint a B2B rendszerekben értékesített áruk forgalma - ellentétben a kiskereskedelmi, B2C sitoktól - azonban emelkedni fog. A mai 200 millió eurós forgalom 2004-ben 1,8 millárdot érhet el. Véleményük szerint kevesebb mint száz net-piac éli túl a következő éveket a jelenlegi ötszázból.

Tavaly amikor a B2C cégek csillaga kezdett leáldozni, számos befektető nyergelt át a biztosabbnak tűnő piacokra. Néhány azonban máris bajba kerültek, ilyen az élelmiszeripari Efdex, vagy a - Fyffes FFY.I, és az AECventure támogatta - Worldoffruits.com amely friss termékek piaca volt, ezek az építőipar felé fordultak.

A Jupiter készített egy tízes net-market listát, amelyeket messze a legjobbnak tartanak, mert kellő forgalmat bonyolítanak le, erős ipari háttérrel rendelkeznek, és a telefonos és ügyfélkapcsolati rendszer megoldott.
Ezek a következők: Acequote (Brit - irodai eszközök), Band-X (Brit - telekommunikáció), Buildonline (Brit - építőipar), Eumedix (Holland - orvosi eszközök), Eu-supply.com (Svéd - építőipar), Goodex (Német - ipari felszerelések), IngredientsNet.com (Ír - élelmiszeripar), Mondus (Német - irodai eszközök), PEFA.com (Belga - hal), Phonetrade (Svéd- mobiltelefon)

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!