1p

Nem tartják elképzelhetőnek a Napi Gazdaság által megkérdezett elemzők, hogy az állam készpénzért megvásárolja az orosz Szurgutnyeftyegaznál levő Mol-részesedést, és erre most az olajtársaságnak sincs pénze - erről a gazdasági napilap szerdai számában ír.

A Napi Gazdaság szerint ráadásul a Molnak nincsenek olyan igazán vonzó eszközei sem, amelyekről lemondhatna, és megfelelő ellentételezést nyújtana a mintegy kétmilliárd dollár értékű, 21 százalékos Mol-csomagért. De szóba jöhetne az állami szerepvállalás valamilyen ellentételezés formájában, mint például: támogassuk a Déli Áramlatot, engedjünk be orosz céget a gáztárolóba vagy adjunk el részesedést a Dunai Finomítóban - írta a lap.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!