2015. június 30. 05:13

A tavasz során a TV2 műsorára került Kuzey Güney - Tűz és víz című sorozat nagyon gyenge számokat hozott. A mögöttünk hagyott hét azt mutatta, hogy ennél még a többéves műsorok ismétlése is jobban bejön a nézőknek.

Túlzás lenne azt állítani, hogy megtáltosodott a TV2, azt viszont kijelenthetjük, hogy a csatorna elmozdult az elmúlt hetek mélypontjáról. Noha a nyári uborkaszezonban a legerősebb műsoraikat "takarékra állítják a csatornák", a kiélezett verseny miatt ma már nem tudják megtenni, hogy a korábban nyaralni küldött napi sugárzású sorozatok ne folytatódjanak.

Így az RTL Klubon idén nyáron nem fog pihenni az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt sem, ahogy a TV2 is számolhat a Jóban rosszban napi nézőire. Utóbbi csatorna viszont elbúcsúzott a Kuzey Güney - Tűz és víz című sorozattól, ami tekintve, hogy milyen közönségarányokat produkált a török széria, teljesen indokolt. A TV2 egyébként korábban sugárzott műsorok (Irigy Hónaljmirigy-show, Hal a tortán) ismétlésével próbálkozik, aminek köszönhetően a csatorna átlagos közönségaránya növekedésnek indult a múlt héten, így némileg csökkenteni tudta az RTL Klubbal szembeni óriási hátrányát.


A legnézettebb műsorok heti listáján egyébként nem meglepő módon a Barátok közt végzett az élen, a második az RTL Klub egyik, kedden sugárzott filmje, a Csere-bere szerencse volt. Majd a Dr. Csont és az Éjjel-nappal Budapest található a rangsorban. A legnézettebb TV2-s műsor a vasárnap este vetített Gru volt, ami tekintve a gyerekek között a minyonok népszerűségét nem is olyan hihetetlen. A filmnek és a Tények vasárnap esti magas nézettségének köszönhetően a kereskedelmi célcsoportban majdnem meg tudta tréfálni az RTL Klubot a csatorna, ám utóbbi végül nagyon kis különbséggel ezt az estét is megnyerte.

A legnépszerűbb műsorok listájával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Cool az elmúlt hetekhez hasonló mennyiségű programmal szerepelt a TOP 50-ben, a F+ viszont visszaesett, ami a közönségarányában is tükröződik. Érdemes kitérni röviden a köztévé csatornáira is, hiszen a Duna TV a múlt héten sem vitézkedett, az egyetlen említésre méltó nézettséget hozó műsoruk a Hamis a baba című klasszikus magyar film volt. Érdekes azonban, hogy Ötvös Csöpinél és Kardos Doktornál többen nézték a retró-csatornán, az M3-on a Szomszédok című teleregényt, de a Linda nézőszáma sem maradt el nagyon ettől.

A mögöttünk hagyott héten tehát minden estét (19-23 óra között) megnyert a kereskedelmi célcsoportban (19-49 évesek) az RTL, amelyet a képernyők előtt ülők 19,9 százaléka nézett átlagosan. A TV2-t a készülékek előtt ülők 10 százaléka követte, így kicsit ellépett a csatorna a középmezőnytől. A Cool ugyanis visszacsúszott a 7 százalékos szint alá (6,7% SHR), de a F+ (5,2% SHR) ennél is többet veszített. A Duna TV (3,5% SHR) hiába volt erős szombat este, a Viasat3 (3,6% SHR) egy hajszállal megelőzte.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.