2017. november 7. 10:10

Felvásárlási tárgyalásokat kezdett a Disney a 21st Century Fox vállalattal. Utóbbi filmes cég legmenőbb portékái az X-man karakterekhez kapcsolódó filmek.

Úgy tűnik, a Disney terjeszkedése megállíthatatlan, néhány éve vásárolta fel a Marvelt, amely révén olyan a klasszikus szuperhősök kerültek a vállalat birtokába, mint Hulk, Amerika Kapitány vagy éppen a most mozikba került Thor. Emellett a vállalat egy gigaüzlet révén megvette a Lucasfilmet is, azzal az üzlettel többek között a Star wars jogaira tett szert a Disney.


Ugyanakkor a most napvilágra került információk alapján még a korábbiaknál is komolyabb felvásárlás körvonalazódik, hiszen a 21st Century Fox megszerzése a fenti két tranzakciónál is drágább lehet. Részletek a tárgyalásokról nem szivárogtak ki, de az iparági elemzők az ügylet értékét 20-30 milliárd dollár közé teszik.

A médiában megjelent információk szerint a Disney elsősorban a filmes részlegre vetett szemet, ami egybecseng a Fox elképzeléseivel, ők ugyanis csak a hír- és sportrészleget szeretnék megtartani. A Disney számára azért is lenne kiemelt jelentőségű az üzlet, mert a Fox nagyon komoly piaci szereplő a sorozatok gyártásában is, így nagyon sok széria kerülne a vevőhöz. Azok révén pedig a Disney tovább tudná szorongatni a Netflixet, amellyel a nyáron bontotta fel a korábbi megállapodását. Az esetleges Disney-Fox ügyletnek egyértelműen az online filmes tartalomszolgáltató lenne a nagy vesztese, amely ezt követően a mostaninál sokkal kevesebb tartalmat tudna előfizetőinek kínálni, ami várhatóan komoly veszteséget okozna a Netflix számára.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.