2017. november 7. 10:10

Felvásárlási tárgyalásokat kezdett a Disney a 21st Century Fox vállalattal. Utóbbi filmes cég legmenőbb portékái az X-man karakterekhez kapcsolódó filmek.

Úgy tűnik, a Disney terjeszkedése megállíthatatlan, néhány éve vásárolta fel a Marvelt, amely révén olyan a klasszikus szuperhősök kerültek a vállalat birtokába, mint Hulk, Amerika Kapitány vagy éppen a most mozikba került Thor. Emellett a vállalat egy gigaüzlet révén megvette a Lucasfilmet is, azzal az üzlettel többek között a Star wars jogaira tett szert a Disney.


Ugyanakkor a most napvilágra került információk alapján még a korábbiaknál is komolyabb felvásárlás körvonalazódik, hiszen a 21st Century Fox megszerzése a fenti két tranzakciónál is drágább lehet. Részletek a tárgyalásokról nem szivárogtak ki, de az iparági elemzők az ügylet értékét 20-30 milliárd dollár közé teszik.

A médiában megjelent információk szerint a Disney elsősorban a filmes részlegre vetett szemet, ami egybecseng a Fox elképzeléseivel, ők ugyanis csak a hír- és sportrészleget szeretnék megtartani. A Disney számára azért is lenne kiemelt jelentőségű az üzlet, mert a Fox nagyon komoly piaci szereplő a sorozatok gyártásában is, így nagyon sok széria kerülne a vevőhöz. Azok révén pedig a Disney tovább tudná szorongatni a Netflixet, amellyel a nyáron bontotta fel a korábbi megállapodását. Az esetleges Disney-Fox ügyletnek egyértelműen az online filmes tartalomszolgáltató lenne a nagy vesztese, amely ezt követően a mostaninál sokkal kevesebb tartalmat tudna előfizetőinek kínálni, ami várhatóan komoly veszteséget okozna a Netflix számára.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.