<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Európai Bizottság képviselőivel találkozott a Mol és az OMV vezetése, mely az osztrákok beadványára az esetleges akvizíció következményeit vizsgálja.

Az OMV osztrák és a Mol magyar olajipari cégek képviselői találkoztak az Európai Bizottsággal, hogy felbecsüljék az OMV által szorgalmazott felvásárlás lehetséges versenyügyi hatásait - mondta pénteken egy bennfentes a Dow Jones hírügynökségnek. A forrás szerint úgy tűnik, hogy a Bizottságnak fenntartásai vannak bizonyos piacokkal kapcsolatban, ahol az esetleges egyesülés aláásná a versenyt.

Csütörtökön a Reuters idézett az Európai Bizottság egyelőre bizalmas dokumentumából. E szerint, ha az OMV felvásárolná a Molt, az komolyan korlátozná a piaci versenyt, és magasabb árakhoz vezetne. A javasolt egyesülés következtében Ausztriában, Magyarországon és Szlovákiában korlátozottá válna a verseny a benzin, a dízelolaj, a fűtőolaj és a kerozin piacán.

A versennyel kapcsolatban komoly gondok merülnének fel a magyar és a szlovák aszfaltpiacon, és a benzin valamint a dízelolaj magyarországi, szlovákiai és romániai forgalmazásakor,

Csütörtökön a Mol-nál az MTI kérdésére azt mondták: "A Bizottság néhány hét múlva fogalmazza meg a végleges álláspontját, addig a vizsgálat folyamán megjelenő híreket a Mol nem kommentálja". A tartalmi kérdéseket illetően hasonlóan fogalmazott az OMV is és az EU versenyügyi főigazgatóságának a szóvivője sem kommentálta a dokumentum kiszivárogtatását.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.