<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A műszaki állapotok és az egyre romló, az utasok biztonságát is veszélyeztethető helyzet kialakulása ellen tiltakozott a BKV Zrt. több szakszervezete is az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

A közlemény aláírói emlékeztetnek rá, hogy elsősorban az úgynevezett gumikerekes ágazathoz tartozó szakszervezetek kitartásának köszönhetően 2008. május 27-én több pontból álló megállapodást kötöttek a BKV Zrt. vezetésével. Ebben vállalták, hogy szeptember 30-ig kidolgozzák a cég közép és hosszú távú stratégiáját, amire a főváros vezetése garanciát vállalt.

Kitérnek rá, hogy ennek a megállapodásnak az eredményeként függesztették fel a május végén meghirdetett sztrájkot. A közleményben leírják, hogy a megállapodás a stratégia kidolgozása mellett kitért a munkakörülmények és a finanszírozatlanságból fakadó problémák rendezésére is.

Az aláírók hozzáteszik, hogy már tavasszal jelezték az alkatrészhiány és az egyre jobban elöregedő járműpark problémáját. A tiltakozók véleménye szerint a szeptember 30-i határidő közeledtével a megoldás még nem látszik, de egyre súlyosabb problémák jelennek meg és az utasok biztonsága is egyre inkább veszélybe kerül.

A szakszervezetek szerint nem engedhető meg, hogy a munkavállalók kerüljenek olyan helyzetbe, hogy munkahelyüket féltve, a törvényi előírásokat, a belső utasításokat átlépve kockáztassák saját feladataik szabályos ellátását.

Éppen ezért egy belső közleményben felhívták a munkavállalók figyelmét a szabályszerű munkavégzésre. Egyúttal arra kérik őket, hogy mindent kövessenek el az utazóközönség és az összes közlekedő biztonságának garantálása érdekében. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben a biztonság úgy kívánja, arra kérik a szerelőket, hogy ne engedjenek ki a forgalomba járműveket, a járművezetők pedig a legkisebb hiba esetén is álljanak ki a forgalomból.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.