<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A BKV-sztrájk nem akadályozta a nagyobb kereskedelmi láncok munkatársainak munkába jutását: a Tescónál és a CBA-nál is igénybe vették a taxis cégek szolgáltatásait, továbbá saját buszokat indítottak, de az is gyakori volt, hogy a kollégák bevitték egymást dolgozni. A taxisok napi forgalma a sztrájk alatt duplájára emelkedett. Mindkét társaságnál elmondták, hogy bár még nincs konkrét kimutatásuk, többlet költséget okozott a BKV sztrájkja.

Hackl Mónika, a Tesco Global Áruházak Zrt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy egyebek mellett a szokottnál több saját buszt indítottak, átalakították a műszakokat, az áruházak igyekeznek rugalmasan működni. A Tesco áruházaiban a sztrájk első két napján az átlagnál erősebb volt a forgalom, mára átlagosnak mondható - ismertette a szóvivő.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője elmondta, hogy azoknál az üzleteknél, amelyeket elsősorban tömegközlekedési eszközökkel szoktak a vásárlók megközelíteni, 10 százalékot meghaladó mértékű forgalom-visszaesést mértek a sztrájk kezdetekor, mint egy évvel korábban. Hozzátette: a betérő vevők pedig kevesebbet vásárolnak, mint általában szoktak.

A taxisok forgalma viszont a duplájára növekedett a BKV-sztrájk alatt. Dudás Zoltán, a Főtaxi taxi üzletágának igazgatója elmondta, hogy egy átlagos hétköznaphoz képest megduplázódott a forgalmuk, és továbbra is ugyanannyian rendelnek taxit, mint a sztrájk első napjaiban, így folyamatosan megerősített szolgálattal dolgoznak a rendkívüli helyzetben.

Sipeki József, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója azt mondta: a szokásoshoz képest 40-50 százalékkal nőtt a napi forgalmuk. Annak ellenére, hogy még mindig sok a rendelés, már lehet érezni, hogy az egy munkahelyre járó kollegák összefognak, és megszervezik az eljutást munkahelyükre.

Medgyes Péter, a 6x6 Taxi marketing igazgatója is megerősítette, hogy a BKV-sztrájk óta a napi forgalmuk másfél-kétszerezésre emelkedett. Hangsúlyozta, hogy továbbra sem lankad az érdeklődés, taxis alvállalkozóik teljes erőbedobással dolgoznak.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.