<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Négynapos munkahét és azzal arányos fizetéscsökkentés bevezetését tervezi áprilistól szeptemberig a székesfehérvári Denso Gyártó Magyarország Kft. - közölte a jelenleg 4300 dolgozót foglalkoztató, japán tulajdonú vállalat.

Az intézkedésre a megrendelések drasztikus visszaesése miatt kényszerül, a létszámleépítések elkerülésének mintegy utolsó lehetőségeként az autóipari beszállító cég.

A Yukimasa Ohoka elnök által jegyzett sajtóközlemény szerint az autóipart sújtó jelenlegi válság a Denso, a világ második legnagyobb autóipari beszállítójának, magyarországi leányvállalatát sem kerülte el.

A megrendelések drasztikus visszaesésének következtében a termelésben jelentős kapacitás felesleg keletkezett. Azt egyrészt újabb vevők megszerzésével, illetve a japán anyavállalattól átcsoportosított újabb megrendelésekkel igyekezett lekötni a vállalkozás, de átmenetileg szükség van a kapacitásfelesleg csökkentésére is.

A termelés december óta csökkentett műszakkal folyik az üzemben, s egy sor költségcsökkentő intézkedés bevezetésére is sor kerül.

Csökkentett munkaidővel őriznék meg a munkahelyeket

"A vállalat alapelveinek megfelelően a munkahelyek lehetséges megőrzése fontos szempont, ezért a költségcsökkentő intézkedések mellett fontolóra veszünk minden olyan megoldást, ami a létszámleépítés elkerülését segítheti elő" - fogalmaz a közlemény.

Utolsó lehetőségként a négynapos munkahetet és az azzal arányos fizetéscsökkentést tervezi bevezetni a cég áprilistól szeptemberig, mindenkire egységesen, a vezetőket is beleértve. Ez azonban csak az egyéni munkaszerződések közös megegyezéssel történő módosításával lehetséges, amiről folynak az egyeztetések.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. 1997-től dolgozik Székesfehérváron. Erőátviteli rendszereket gyárt a gépjárműpiac számára. Főként a Toyota és a Ford beszállítója, de jelentős mennyiségeket készít a Nissan és az Isuzu számára is.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.