2008. július 14. 11:04

A hétfőn reggel véget ért, négynapos Balaton Sound fesztivál a maximális vendégszám mellett zajlott le Zamárdiban, összesen 88 ezer fesztiválozó részvételével, ami abszolút sikerként könyvelhető el - nyilatkozta Vető Viktória, a főszervező Sziget Kft. sajtófőnöke.

A szóvivő kiemelte: a hazai fesztiválszervezés történetében először fordult elő, hogy már a kapunyitás előtt egy nappal teltházat jelentettek a szervezők, elővételben elkelt ugyanis minden jegy. A teltház bejelentése után internetes aukciókon 50 ezer forintért is kínálták az egyébként hétezer forintos napijegyeket.

Tavaly a Balaton Sound debütálásakor 32 ezren látogattak el Zamárdiba, az idén 88 ezren. Ezzel a fesztivál nemcsak a balatoni régió legjelentősebb, de egyben Magyarország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát - hangsúlyozta a sajtófőnök.

A zamárdi fesztivál négy napja alatt 100 zenekar és DJ lépett fel, javarészt nemzetközi sztárok, akik számos zenei műfajt képviseltek. Vető Viktória beszámolója szerint a külföldi fellépők közül többen meghosszabbították magyarországi tartózkodásukat, még néhány napot eltöltve Zamárdiban, mert annyira tetszett nekik a helyszín. A fesztiválozók túlnyomó többsége magyar fiatal volt, de több ezren érkeztek más országokból, elsősorban Ausztriából, Szlovákiából, Horvátországból és Németországból.

Mint azt a sajtófőnök megjegyezte, a Balaton Sound idei sikere számos kérdést felvet a jövőre vonatkozóan. A szervezőknek nem céljuk az esemény méretének jelentős növelése a komfortfokozat megőrzése érdekében, így várhatóan jövőre is teltházas lehet a rendezvény.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.