2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

2007 áprilisától Bálint Péter személyében új műszaki vezérigazgató-helyettese van az Európai Építő Zrt.-nek. A szakmájában jól ismert szakember az Arcadom Építőipari Zrt. igazgatóságának elnöki székét cseréli új pozíciójára. 1996-tól 2005 augusztusáig ugyanezen vállalat vezérigazgatói feladatait látta el.

Bálint Péter

Bálint Péter többek között olyan ismert épületek kivitelezésében vett részt, mint a Budapest Hilton Hotel, Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola, Bank Center (Építőipari Mesterdíj) Pólus Center, az OMV Irodaház, a Westend City Center (Építőipari Mesterdíj, FIABCI Prix dExcellence), a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája (FIABCI Prix dExcellence).

A 61 éves, angolul és németül beszélő, építőmérnöki és építési gazdasági mérnöki diplomával rendelkező szakember szakmai pályafutását 1969-ben az Európai Építő jogelődjénél, a Középületépítő Vállalatnál kezdte, majd 1989-től 1996-ig a Maculan-Középületépítő Nemzetközi Építőipari Kft. ügyvezetőjeként dolgozott.

Bálint Péter több szakmai kézikönyv, útmutató, szakcikk szerzője és társszerzője, az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskola címzetes főiskolai docense, a Budapesti Műszaki Egyetemen címzetes egyetemi docens és számos szakmai egyesületben (ÉTE, Magyar Mérnöki Kamara)vezető feladatokat lát el.

Munkásságáért 1991 és 2005 között Alpár Ignác-, Lechner Ödön-, Aschner Lipót-díjakban részesült, az év vállalkozója volt 2004-ben. Az ÉTE Érdemérem és az ÉTE Díj birtokosa, 2002-ben pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

További karrier híreket Egyről kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!