2001. február 26. 11:00

Most, a szigorúbban ellenőrzött internetes marketing költségvetések idején előtérbe kerültek a mérhető teljesítmények.. Érthető tehát, hogy egyszerre több új megoldás is felbukkant.

Most, a szigorúbban ellenőrzött internetes marketing költségvetések idején előtérbe kerültek a mérhető teljesítmények.. Érthető tehát, hogy egyszerre több új megoldás is felbukkant.

Az elmúlt években komolyan megrendült az on-line marketing legnépszerűbb eszközébe, a hirdetési csíkba (banner) vetett hit. Egyre kevesebb látogató mutat ugyanis hajlandóságot arra, hogy a bannerekre kattintva vesse bele magát az on-line vásárlásba. Az internetes médiával foglalkozó cégek természetesen mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtartsák a csalódott hirdetőket. A korábbi trendekkel ellentétben most nem a bannerek vásárlásösztönző képességének mérése, hanem az on-line márkaépítés hatásosságának bizonyítása a cél.

A Real Media Ad Insight névre hallgató eszköze és a Dynamic Logic AdIndex programja egyaránt arra tesz kísérletet, hogy a bannereknek a hirdetésekre nem kattintó - az internetezők 99 százalékát kitevő - látogatókra gyakorolt hatását vizsgálja. A Real Media szakemberei szerint módszerük alkalmas a márkatudatosság, a márkapercepció és a közönség célzott meghatározásának figyelésére. Az AdInsight hagyományos mérési módszerek on-line átültetésén alapul. Lényege, hogy a webhely elhagyásakor internetes kérdőív kitöltésére kérik a látogatókat. A kérdőívek eredményének összehasonlítása a hirdetésekkel nem találkozó kontrollcsoport válaszaival azután megmutatja a kampány hatékonyságát.

A Dynamic Logic programja szintén a hirdetési kampány mérhetőségét ígéri olyan paraméterekkel, mint a márkatudatosság, márkapreferencia, vásárlási szándék, üzenet/design vonzerő.

A korábbi nézetekkel 180 fokkal szembefordulva mostanában a hirdetési iparban egyre többen bizonygatják, hogy a hirdetési csíkokkal szemben támasztott korábbi követelmények teljesen irreálisak voltak. Szerintük a plakátokhoz, vagy a nyomtatott médiában megjelenő hirdetésekhez hasonlóan a legtöbb, ami a bannerektől elvárható, hogy minél erősebb benyomást gyakoroljanak a nézőre. Az olyan programok, mint az Ad Insight, vagy az AdIndex azzal a valósidejű visszacsatolás révén a bannert a plakátoknál megbízhatóbb eszközzé teszik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.