<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Annak érdekében, hogy minél kevesebb munkatársától kelljen megválnia, a Sony az áprilistól kezdődő következő pénzügyi évében nem szándékozik emelni az alkalmazottak bérét.

Az év elején jelentette be a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai társasága, a Sony, hogy 1 milliárd dolláros megtakarítási programjának részeként 16 ezer alkalmazottjától fog megválni. A vállalat elkerülendő a további elbocsátásokat, most más módon, a béreken kíván takarékoskodni. A társaság csütörtöki bejelentése szerint az idei évben nem emelik a fizetéseket.

A japán cégkultúrában a fizetésemelés fontos motivációs eszköz, olvasható a Reuters tudósításában, az ugyanis nem jár automatikusan a dolgozók, hanem a mutatott teljesítmények alapján differenciáltan adják.

A Sony szóvivője, Mami Imada azt közölte, hogy a társaság vezetésének döntése szerint igyekeznek megtartani minél több munkavállalót, ugyanakkor a takarékossági intézkedésektől sem tekinthetnek el a jelenlegi gazdasági körülmények között. A cég ezért a bérek befagyasztása mellett döntött. A lépés egyébként nem példa nélküli a japán vállalatok körében, korábban ugyanis már a Sony fő versenytársai – a Toshiba Corp, a NEC Corp és a Hitachi Ltd - is hasonló döntést hoztak. Az elektronikai cég az év elején már 10-20 százalékkal csökkentette vezetői fizetését, illetve azok bónuszát jelentősen megkurtította.

A globális válság mellett a Sonyt az erős jen is sújtotta az elmúlt időszakban. Mindezek következtében a március végén záródó pénzügyi évében a társaság történetének legnagyobb, közel 3 milliárd dolláros veszteségére számít.

Menedzsment Fórum