Vizsgálják ugyanakkor a lehetőséget, hogy a zöldség-gyümölcs mellett - az épületen belül, de elkülönítve - húst, halat és tejterméket is kínáljanak a vendéglátó-ipari vevőkörnek. A cég fejlesztései egy középtávú koncepciót követnek, amely szerint az úgynevezett horeca (hotel, restaurant, catering), vagyis a vendéglátószektort is a piacra kívánják vonzani.
A rövidesen kezdődő munkálatok befejezésekor a nagybani piac 32 hektáros területéből csupán két hektáron lesz épület, ugyanakkor hosszú távon a 45 ezer négyzetméternyi szabad elárusítóterület befedését is tervezik. A cég reményei szerint még ebben az évtizedben megkezdődhet a fedett őstermelői árusítóhelyek kialakítása.
A csarnoképítkezés már évekkel ezelőtt beindult. Tavaly márciusban pedig átadták a mintegy 700 millió forintba került 4000 négyzetméteres elosztó raktárat, két 1300 és két 650 négyzetméteres logisztikai egység kapott helyet. Ezeknek a szigorú élelmiszer-higiéniai előírásoknak megfelelően szabályozható hőmérsékletű hűtőkamráik vannak.
A nagybani piacon mintegy 150 nagykereskedelmi vállalkozás működik, ugyanakkor az itt rendszeresen vásárló kiskereskedők száma eléri az 1500-at, olvasható a Világgazdaságban.