1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az amerikai Falcon Oil & Gas Ltd. szerdán közleményben jelentette be, hogy sikeresen befejeződött próbafúrása a Makói-árokban miután a Besa-D-1 kútnál elérték a 3000 méteres mélységet.

A Besa-D-1 a második abból a három kútból, amelyekkel az Algyő formációból kitermelhető lehetséges gázkészlet felmérésére törekszenek a Makói-árokban.

A közlemény szerint a munka során nem merült fel semmilyen technikai probléma, és egyelőre leálltak a további fúrással, míg kidolgoznak egy megfelelő tesztprogramot a készletek felméréséhez.

A Falcon 2013 januárjában állapodott meg a Naftna Industrija Srbije jsc (NIS) vállalattal a fúrási programról. 2013 februárjában a NIS 1,5 millió dollárt fizetett a Falconnak és megegyeztek, hogy 2014. júliusági három próba kutat fúrnak.

A Falcon tájékoztatása szerint a program határidejét kitolták 2014 decemberéig, hogy a NIS alapos vizsgálatokat végezhesse és legyen ideje a harmadik kút kifúrásához is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!