2008. július 7. 11:29

Quantis Investment Management Zrt. néven befektetési alapkezelő vállalatot alapít a Brokernet csoport. Az alapkezelő vezérigazgatója Sárándi Ákos, befektetési vezetője Rebák Attila lesz. A szakemberek a Credit Suisse Asset Management budapesti irodájából csatlakoznak a vállalathoz.

Sárándi Ákos

A megalapításra kerülő alapkezelő elsősorban a befektetési alapok kiválasztásra fog fókuszálni és saját „alapok alapja” konstrukcióban teszi azokat elérhetővé az intézményi és lakossági befektetők számára.

A Quantis Investment Management Zrt. cégbírósági bejegyzése megtörtént, működését a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyét követően várhatóan 2008. őszén kezdi meg, áll a társaság közleményében.

Az alapkezelő megalapítására Sárándi Ákos és Rebák Attila személyében a cégcsoport olyan nemzetközi minősítéssel és szakértelemmel rendelkező vezetőket nyert meg, akiknek az a feladata, hogy előkészítsék a cég működésének megkezdését, beillesszék azt a holding oktatási- és értékesítési rendszerébe, valamint hosszútávon menedzseljék annak teljeskörű működését.

Rebák Attila

Sárándi Ákos közgazdász, a Brokernet Holding Zrt.-hez történt csatlakozása előtt több mint öt évet dolgozott a Credit Suisse Asset Management budapesti irodájában, mint az Európai értékesítési csapat Magyarországért felelős értékesítési és marketing vezetője, egyben igazgatósági tagja.

Rebák Attila közgazdász, több mint három évet töltött el a Credit Suisse Asset Management budapesti irodájában, mint befektetési vezető. Az EFFAS képesítés mellett az egyik legmagasabb szintű befektetés elemzői vizsgával, a Chartered Financial Analyst vizsgával rendelkezik, Magyarországon elsőként szerezte meg a Professional Risk Manager diplomát, jelenleg pedig a Chartered Alternative Investment Analyst Association CAIA vizsgájának második moduljára készül.

További karrier híreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum