2001. február 15. 11:00

Újabb közép-európai -- ezen belül a magyarországi - befektetési lehetőségekről lesz szó azon a fórumon, amelyet február 26-án tartanak New Yorkban.

Újabb közép-európai -- ezen belül a magyarországi - befektetési lehetőségekről lesz szó azon a fórumon, amelyet február 26-án tartanak New Yorkban -- tudtuk meg az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének kereskedelmi attaséjától. Pamela Ward lapunknak elmondta: legalább 200-250 küldött részvételére lehet számítani.

Az Invest Forum Central Europe néven rendezendő eseményen Magyar-, Cseh-, Lengyelország és Szlovákia mutatja be projektjeit a potenciális amerikai befektetőknek. A résztvevők között az USA keleti partján, így New Yorkban működő magán- és intézményi befektetők, kockázatitőke-szervezetek, bankárok, tanácsadó cégek, kormányképviselők, diplomaták és újságírók szerepelnek majd.

A budapesti amerikai nagykövetség tudomása szerint a magyar előadók között lesz -- előreláthatólag -- Varga Mihály pénzügyminiszter, Andrási Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese, Dunavölgyi Mária, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Kelet-magyarországi Partnerség Alapítvány, az ITD Hungary és több magyar cég képviselője, továbbá Peter Tufo nagykövet, aki a jövőben segíteni kíván abban, hogy az eddiginél még több amerikai tőke jelenjen meg Magyarországon. A New York-i rendezvény arra is alkalmat nyújt, hogy a potenciális amerikai befektetők összehasonlítsák a négy közép-európai célország gazdasági teljesítményét -- mutatott rá Pamela Ward.