<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A dél-koreai Hyundai hétfőn megkezdte a próbaüzemet csehországi üzemében. Az új autógyár az észak-morvaországi Nosovicében az első években évente 200 ezer járművet gyárt majd - jelentette a Radio Prag.

Az üzem a tervek szerint legalább háromezer embernek ad közvetlenül munkát. A beszállító cégek további 10 500 munkást alkalmaznak.

A sorozatgyártást legkésőbb 2009 áprilisában tervezik megkezdeni. Az első két évben az éves gyártási terv 200 ezer gépkocsi, később évi 300 ezer autóval számolnak.

A dél-koreai autógyár a hivatalos kimutatás szerint eddig 1,1 milliárd eurót ruházott be a nosovicei üzem építésébe, és ezzel ez az eddigi legnagyobb külföldi beruházás Csehországban.

A Hyundai autógyár leányvállalata, a szintén dél-koreai Kia Motors, az észak-szlovákiai Zsolnán épített autógyárat, amelyben mintegy két éve indult meg a sorozatgyártás. A tervek szerint a jövőben a két autógyár szorosabban együttműködik, emiatt a két nagy ipari központ - a cseh Ostrava és a szlovák Zsolna - között autópálya épül majd.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.