<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Előrehozott adatbekérést kezdeményezett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az Elmű-Émász előrehozott éves közgyűlése kapcsán.

A hivatal pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az előrehozott adatbekérés célja az érintett társaságok gazdasági helyzetének és jövedelmezőségének vizsgálata, különös tekintettel az ellátásbiztonságot garantáló zavartalan működéshez szükséges felelős gazdálkodás feltételeire.

Giró-Szász András kormányszóvivő egy e heti sajtóhírre reagálva - amely szerint váratlanul korán, március 21-én tartja közgyűlését az Elmű és az Émász, és egyes vélemények szerint a korai időponttal biztosíthatja a két áramszolgáltató, hogy április elejéig, a választásokig kifizethesse osztalékát - szerdán azt mondta: a kormány megdöbbentőnek tartja, hogy egyes közműszolgáltatóknál a vagyonfelértékeléssel, valamint az osztalékkifizetés időpontjának előrehozásával pénzkimentési akció zajlik, ezért Orbán Viktor kezdeményezésére a héten elemzi a helyzetet a kabinet.

A MEKH pénteki közleményében kiemeli: szabályozási feladatai, különösen az ellátásbiztonság és az árszabályozás kapcsán a hivatal rendszeresen kap adatokat engedélyeseitől, bizonyos esetekben azonban eseti adatbekérés is szükségessé válhat.

Miután a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) és az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) az országgyűlési választások miatt a szokásosnál korábban, március 21-én tartja éves közgyűlését, a MEKH kezdeményezte a társaságok tulajdonában álló villamosenergia-elosztók - mint engedélyesek - előzetes mérleg- és eredményadatainak előrehozott bekérését - áll a közleményben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.