<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Meglepetésre a belga Paul Bulckét nevezték ki a Nestlé új vezérigazgatójává. Az 53 éves szakember 2008 áprilisában veszi majd át a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari konszernjének az irányítását.

Bulcke, az új vezér (Forrás: kEYSTONE)

Bulcke 1979 óta dolgozik a svájci vállalatnál, és eddig többek között a karibi térségbeli, a latin-amerikai és az észak-amerikai értékesítésért volt felelős. A Nestlé közleménye szerint személyében egy "erős és pragmatikus vezető" kerül a csoport élére. Az elemzőket mindezek ellenére meglepetésként érte Bulcke kinevezése, adja hírül az AFP hírügynökség.

A jelenlegi vezérigazgató, az osztrák Peter Brabeck április után is a cégnél marad: továbbra is ő lesz az igazgatótanács elnöke. A 63 éves szakember egyébként 1997 óta irányítja a Nestlét: vezetése alatt a cég felvásárolta - többek között - a Gerber amerikai bébiételgyártót és a svájci gyógyszergyártó óriás, a Novartis gyógyászati tápszereket gyártó és forgalmazó üzletágát.

A Nestléhez olyan, Magyarországon is forgalmazott márkák tartoznak, mint például a Nescafé, a Maggi, a KitKat, a Vittel vagy a Schöller. 

Menedzsment Fórum