TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Európai Unióhoz csatlakozó országok közül egyedül Magyarország kapott lehetőséget arra, hogy kiállítási standdal is bemutatkozzon a jövő héten, a Brüsszelben rendezett foglalkoztatási héten - adta hírül a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.

A magyar szaktárca kiállítási standdal, előadásokkal készül az eseményre. A rendezvényre a munkaadói és a munkavállalói érdekképviseletek is delegálhattak tisztségviselőket. Az Európai Unió évente megrendezett szakmai hete az idén a "dolgozzunk együtt egy jobb Európáért" gondolat köré szerveződik. Az egyes országok bemutatják a foglalkoztatottság javítása területén elért eredményeiket. A rendezők 30 országból csaknem 2000 részvevőre számítanak.

A rendezvényen szó lesz a demográfiai kihívásról, az elöregedő társadalmakról. A legtöbb országban - ugyan eltérő mértékben - gondot jelent a foglalkoztatottak és munkát kereső munkanélküliek, azaz együttesen a gazdaságilag aktívak és az inaktívak kedvezőtlen aránya.

Szó lesz az európai foglalkoztatáspolitikai stratégia megújításáról is. Mint a Foglalkoztatási Hivatal közelmúltban közzétett munkaerő-piaci elemzéséből is kiderül: a közösség célként fogalmazta meg a teljes foglalkoztatottság elérését. Ehhez tartozik, hogy a foglalkoztatási rátát 2004 végéig 67 százalékra kívánják javítani közösségi átlagban, 2010-ig pedig 70 százalékra. Ez a mutató az Európai Unió átlagában a 2000-es adatok szerint 63,2 százalék volt. A magyarországi ráta ebben az időszakban 56,4 százalék volt.

Ez kedvezőbb, mint a déli országok rátája. Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban még a magyarországinál is alacsonyabb a foglalkoztatási szint néhány százalékponttal. A közösségi átlagot viszont jelentősen megemeli Dánia, az Egyesült Királyság, Hollandia és Svédország 70 százalék feletti foglalkoztatottsága.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.