2011. szeptember 30. 06:01

Bencsik János szerint maradnak az idén tavasszal rögzített árak a jövőben is a távhőszolgláltatóknál.

Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkár bejelentette, hogy a napokban elfogadott távhőtörvény módosítás alapján elfogadott miniszteri díjrendelet szerint a lakossági felhasználóknak és a külön kezelt intézményeknek nyújtott távhőszolgáltatásban továbbra is a jelenlegi, 2011. március 31-i szinten befagyasztott árakat kell alkalmazni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A fejlesztési tárca közleménye ismerteti: a Széll Kálmán Tervben foglalt célokkal összhangban az érintett kör számára így továbbra sem változik a távhőszolgáltatás ára. A közlemény emlékeztet: a kormány alapvető célkitűzései közé tartozik, hogy a lakosság terheinek további növekedését megakadályozza a jelenlegi szétszabdalt, átláthatatlan, pazarló és a fogyasztókat indokolatlan költségekkel terhelő távhőszolgáltatási rendszer gyökeres átalakításával. 

A távhőszolgáltatás a jövőben az ország minden részén központilag meghatározott egységes díjszerkezettel és árképzési elvekkel, de az indokolt költségeknek megfelelően, eltérő díjtételekkel és támogatásokkal működhet. Az állam erős szerepvállalása a fogyasztók érdekeinek hatékony megjelenítését teszi lehetővé - hangsúlyozza az NFM közleménye. A Magyar Energia Hivatal, mint szabályozó hatóság továbbra is figyelemmel kíséri a távhőtermelők tevékenységét annak érdekében, hogy biztosítsa a bevezetett hőoldali támogatás szabályszerű felhasználását – mondta a közlemény szerint Bencsik János.
 
MTI 

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés