<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Uniqa és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2008. június 30-i dátummal beolvad az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárba, erről még pénteken döntött a két pénztár közgyűlése. Az Aegon a beolvadáshoz szükséges hatósági engedélyeztetési eljárást megindította - közölte az MTI-vel az Uniqa.

Az Aegon egyike a Magyarországon legrégebben jelen lévő nyugdíjpénztáraknak, a működését több mint tíz éve kezdte meg. Az elmúlt öt évben vagyonát több mint négyszeresére emelte, taglétszámát pedig a másfélszeresére. A pénztár szakmai hátterében a holland székhelyű Aegon csoport áll.

Az Uniqa Nyugdíjpénztár mintegy 140 ezer tagjának beolvadásával az társaság tovább erősíti piaci jelenlétét, részesedése az önkéntes pénztári piacon megduplázódik, és 20 százalék fölé emelkedik a magánnyugdíjpénztári részesedése. A két ágazatában együttesen 810 ezer tag több mint 470 milliárd forintos vagyonát kezeli az Aegon június 30-tól.

Az Uniqa pénztárainak beolvadását azzal indokolta Sík László, a két pénztári ágat egyesítő nyugdíjpénztár ügyvezetője, hogy a vagyonkezelői eredmények gyengék voltak, ezzel akarják megelőzni a tagság lemorzsolódását. A váltás a tagok hosszú távú érdekét szolgálja, mivel jobb hozamokra számíthatnak. Az Aegon vállalta, hogy az átvett közszolgálati tagok továbbra is képviseltetik magukat a pénztár vezető testületeiben.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.