2008. június 30. 14:24

Az Uniqa és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2008. június 30-i dátummal beolvad az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárba, erről még pénteken döntött a két pénztár közgyűlése. Az Aegon a beolvadáshoz szükséges hatósági engedélyeztetési eljárást megindította - közölte az MTI-vel az Uniqa.

Az Aegon egyike a Magyarországon legrégebben jelen lévő nyugdíjpénztáraknak, a működését több mint tíz éve kezdte meg. Az elmúlt öt évben vagyonát több mint négyszeresére emelte, taglétszámát pedig a másfélszeresére. A pénztár szakmai hátterében a holland székhelyű Aegon csoport áll.

Az Uniqa Nyugdíjpénztár mintegy 140 ezer tagjának beolvadásával az társaság tovább erősíti piaci jelenlétét, részesedése az önkéntes pénztári piacon megduplázódik, és 20 százalék fölé emelkedik a magánnyugdíjpénztári részesedése. A két ágazatában együttesen 810 ezer tag több mint 470 milliárd forintos vagyonát kezeli az Aegon június 30-tól.

Az Uniqa pénztárainak beolvadását azzal indokolta Sík László, a két pénztári ágat egyesítő nyugdíjpénztár ügyvezetője, hogy a vagyonkezelői eredmények gyengék voltak, ezzel akarják megelőzni a tagság lemorzsolódását. A váltás a tagok hosszú távú érdekét szolgálja, mivel jobb hozamokra számíthatnak. Az Aegon vállalta, hogy az átvett közszolgálati tagok továbbra is képviseltetik magukat a pénztár vezető testületeiben.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.