Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Uniqa és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2008. június 30-i dátummal beolvad az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárba, erről még pénteken döntött a két pénztár közgyűlése. Az Aegon a beolvadáshoz szükséges hatósági engedélyeztetési eljárást megindította - közölte az MTI-vel az Uniqa.

Az Aegon egyike a Magyarországon legrégebben jelen lévő nyugdíjpénztáraknak, a működését több mint tíz éve kezdte meg. Az elmúlt öt évben vagyonát több mint négyszeresére emelte, taglétszámát pedig a másfélszeresére. A pénztár szakmai hátterében a holland székhelyű Aegon csoport áll.

Az Uniqa Nyugdíjpénztár mintegy 140 ezer tagjának beolvadásával az társaság tovább erősíti piaci jelenlétét, részesedése az önkéntes pénztári piacon megduplázódik, és 20 százalék fölé emelkedik a magánnyugdíjpénztári részesedése. A két ágazatában együttesen 810 ezer tag több mint 470 milliárd forintos vagyonát kezeli az Aegon június 30-tól.

Az Uniqa pénztárainak beolvadását azzal indokolta Sík László, a két pénztári ágat egyesítő nyugdíjpénztár ügyvezetője, hogy a vagyonkezelői eredmények gyengék voltak, ezzel akarják megelőzni a tagság lemorzsolódását. A váltás a tagok hosszú távú érdekét szolgálja, mivel jobb hozamokra számíthatnak. Az Aegon vállalta, hogy az átvett közszolgálati tagok továbbra is képviseltetik magukat a pénztár vezető testületeiben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.