2008. június 30. 14:24

Az Uniqa és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2008. június 30-i dátummal beolvad az Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárba, erről még pénteken döntött a két pénztár közgyűlése. Az Aegon a beolvadáshoz szükséges hatósági engedélyeztetési eljárást megindította - közölte az MTI-vel az Uniqa.

Az Aegon egyike a Magyarországon legrégebben jelen lévő nyugdíjpénztáraknak, a működését több mint tíz éve kezdte meg. Az elmúlt öt évben vagyonát több mint négyszeresére emelte, taglétszámát pedig a másfélszeresére. A pénztár szakmai hátterében a holland székhelyű Aegon csoport áll.

Az Uniqa Nyugdíjpénztár mintegy 140 ezer tagjának beolvadásával az társaság tovább erősíti piaci jelenlétét, részesedése az önkéntes pénztári piacon megduplázódik, és 20 százalék fölé emelkedik a magánnyugdíjpénztári részesedése. A két ágazatában együttesen 810 ezer tag több mint 470 milliárd forintos vagyonát kezeli az Aegon június 30-tól.

Az Uniqa pénztárainak beolvadását azzal indokolta Sík László, a két pénztári ágat egyesítő nyugdíjpénztár ügyvezetője, hogy a vagyonkezelői eredmények gyengék voltak, ezzel akarják megelőzni a tagság lemorzsolódását. A váltás a tagok hosszú távú érdekét szolgálja, mivel jobb hozamokra számíthatnak. Az Aegon vállalta, hogy az átvett közszolgálati tagok továbbra is képviseltetik magukat a pénztár vezető testületeiben.

MTI/Menedzsment Fórum