2010. június 2. 13:39

A német Bayer keresetet nyújtott be a Teva gyógyszergyár ellen az Egyesült Államokban, mert az izraeli gyógyszeripari csoport megállapodásuktól eltérően korábban dobta piacra a Bayer egyik készítménynek a generikus változatát.

A Tevánál kedden jelentették be, hogy piacra dobták a Bayer egyik fogamzásgátló tablettájának generikus változatát az Egyesült Államokban annak ellenére, hogy a Bayerrel történt megállapodás értelmében erre csak 2011. júliusban lett volna lehetőség.

A Teva által forgalmazott generikus változathoz a magyar Richter Gedeon gyógyszergyár szállítja a hatóanyagot. A Bayer szabadalomsértésre hivatkozva perelte be az izraeli céget. A Bayernek tavaly a fogamzásgátló termékcsaládja hozta a legtöbb pénzt, világszerte 1,28 milliárd eurót, az Egyesült Államokban tavaly 780 millió dollár körüli volt a forgalom.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.