1p

4,32 milliárd dollárért 8,6 százalékos részesedést vett a Kraft Foods-ban Warren Buffett, így az amerikai milliárdos lett a társaság legnagyobb egyéni részvényese.

A részvényeket tavaly vásárolta az amerikai befektető, aki továbbá bejelentette, hogy 76 millió dollárért részesedést szerzett az angliai GlaxoSmithKline gyógyszergyártóban is, írja a BBC News.

Buffett befektetését a Kraftba a bizalom jeleként értékelik, miután a vállalat a növekvő nyersanyagárak miatt hat százalékos visszaesést jelentett az utolsó negyedévről.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a Kraft Foods Hungária Kft. idén indítja be a Balaton szelet elnevezésű csokoládémárka értékesítési folyamatát. Mint ismert, az amerikai Kraft International tavaly ősszel vásárolta meg a francia Danonetól a cég Danone Biscuits (DB) elnevezésű keksz-, snack- és gabonapehely-üzletágát.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!