2016. november 15. 14:31

Letették a Magyar Telekom 58 ezer négyzetméteres új székházának alapkövét kedden Budapesten, az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában, a várhatóan 2018 második felében elkészülő épületet a távközlési szolgáltató hosszú távon veszi bérbe és 4500 munkavállalója fog ott dolgozni.

Noah Steinberg, az ingatlanfejlesztő Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntőbeszédében elmondta: a csaknem 50 milliárd forintos beruházással az ország leginnovatívabb irodaháza épül meg. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetmétert adnak bérbe piaci alapon.  Az építkezés mintegy 1000 embernek ad munkát - mondta az elnök-vezérigazgató.

Ilyen lesz az új székház
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, a Magyar Telekom beruházása egyértelműen a hosszú távú elköteleződést jelent, amely a legjobbkor, az új világgazdasági korszak elején jött a magyar gazdaságnak. Úgy vélte: a korábbi ipari forradalom jelentőségét is meghaladó, a digitalizáció, automatizálás, elektromobilitás által vezérelt változások korában azok az országok lehetnek majd sikeresek, amelyek megtalálják a stratégiai együttműködés lehetőségét az új korszak zászlóshajóival, mint amilyen a Telekom is, amely élen jár Európában a digitális gazdaságra való átállásban.

A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett, a Magyar Telekom felelős azért, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a másodpercenkénti 30 megabites internet, ami már 900 ezer háztartás számára hozzáférhető. Megjegyezte: amellett, hogy a Telekom új székháza kiemelkedő építészeti és környezettudatos megoldásokkal jön létre, ez a projekt egyben Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben létrejövő irodafejlesztési beruházása. Hozzátette: a távközlési szolgáltató folyamatos bővítései nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az idei év első kilenc hónapjában az infokommunikációs szektorhoz kapcsolódó feldolgozó ipar 10 százalékkal emelkedett, ami pozitívan hat a magyar gazdaságra is. Hangsúlyozta: a német vállalatok magyarországi beruházásai alapvetően meghatározzák a magyar gazdaság növekedési pályáját. Hozzátette, a gazdasági teljesítményre vetítve itt van a legtöbb közvetlen működőtőke Közép-Európában, amelynek több mint negyede Németországból érkezett. Az informatikai és telekommunikációs ágazat jelentőségét mutatja az is, hogy foglalkoztatás szempontjából még az autóipart is megelőzte az idei második negyedévben - emelte ki a tárca vezetője.

Így néz ki a "szomszédban lévő" Fradi pálya

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója elmondta: a cégcsoport mintegy féltucat épületben működik Budapesten, a beruházás eredményeként viszont egy helyre összpontosulhat a munkaerő, az új székház mintegy 4500 kolléga "otthona lesz".

A vezérigazgató várakozásai szerint az innovatív munkahelyi környezetben könnyebben dolgoznak majd az alkalmazottak, valamint "folyékonyabb" lehet a munkavégzés és hatékonyabb kommunikáció jöhet létre a csoporton belül.

Az eseményen kapott tájékoztatás szerint a beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary és a K&H Bank. A tervek szerint a székház 2018 második félévében készül el, a Magyar Telekommal történő bérleti megállapodás 15 évre szól. A székház építészeti terveit a TIBA Építész Stúdió készítette, a kivitelezési munkákat a Market Építő végzi.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.