<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A tetemes energiafelhasználás miatt az Európai Bizottság betiltaná egyes plazma televíziók gyártását - számolt be a brit Daily Telegraph az információforrás megnevezése nélkül.

A lap szerint az uniós tagországokban folyamatban van a televíziók energiafogyasztására vonatkozó határértékek meghatározása. A bizottság tervei szerint betiltanák azoknak a modelleknek a gyártását, amelyeknek az energiafelhasználása túllépi a megszabott határt.

Szakértők szerint a plazma tévék négyszer annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos katódsugárcsöves televíziók.

A tilalom nem vonatkozna az LCD technikával előállított laposképernyős televíziókra, mert azok kevésbé terhelik a környezetet, mint a plazma tévék.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.