Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Oroszországban is nagyszabású építési projektekbe kezd a TriGránit a lengyelországi, csehországi, szlovákiai, romániai és szerbiai befektetések után - közölte ma a Demján Sándor és Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó befektetőcsoport. Várhatóan öt-tízmilliárd eurós nagyságrendben kívánnak befektetni Oroszországban.

Oroszországi terjeszkedéséhez nem mást sikerült megnyerniük, mint az orosz gázóriás, a Gazprom saját bankját, a Gazprombank ingatlanfejlesztési leányvállalatát, amellyel társulva egész városközpontok kialakítását tervezik a közeljövőben. Erről írt alá ma szerződést Moszkvában a TriGránit elnöke, Demján Sándor és a Gazprombank-Invest vezérigazgatója, Vlagyimir Kszendzovszkij.

Olyan közös vállalat létrehozásáról állapodtak meg, amelynek alaptőkéjébe a két fél egy-egymilliárd dollárral száll be, és amely további hétmilliárd dollár hitelt vonz a nemzetközi pénzpiacról.

"A Magyarországon meglévő prototípusokat fogjuk szaporítani, kulturális létesítményeket, üzletközpontokat, irodaházakat, szállodákat építünk, s befektetünk a logisztikai fejlesztésbe, amiben Oroszország elmaradott. A rendszer az összes oroszországi nagyvárosra kiterjed majd. Krasznodár, Moszkva, Szentpétervár mellett sok más városban vannak előkészületben projektek. A cél hatalmas városközpontok fejlesztése" - közölte az aláírást követően Demján Sándor.

Demján elárulta azt is, hogy hétmilliárd dollár (1250 milliárd forint) nemzetközi finanszírozás úgynevezett költség típusú befektetés lesz: vagyis induló összeg, amit csak a projektek létrehozásra fordítanak. Ha megvan a bevétel, akkor a bankok újrafinanszírozzák, amit a vegyes vállalat újra befektethet. A TriGránit várhatóan öt-tízmilliárd eurós nagyságrendben fog invesztálni Oroszországban.

Demján Sándor fontosnak tartotta hangsúlyozni: a bizalom jeleként értékeli, hogy "egy ilyen óriási szervezet, mint a Gazprom a TriGránitot választotta partnerül. A szakmai munkásságunk mellett ebben az is benne van, hogy Magyarország és Oroszország kapcsolatai rendezettek és jók".

Sz. L.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.