<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Bezárja az olaszországi Scandicciben lévő hűtőgépgyárát az Electrolux, s a gyártást a másik üzemben, Suseganában összpontosítja.

A svéd háztartásigép gyártó egyúttal fejlesztéseket hajt végre a megmaradó gyárban, hogy növelje a hatékonyságot és a termelékenységet. Az átszervezés miatt összesen 750 munkahely szűnik meg a két üzemben.

A cég indoklása szerint a hűtőgépgyártó kapacitás erőteljesen bővült az utóbbi években, elsősorban Kelet-Európában és Ázsiában, ugyanakkor az egyre keményebb verseny az árak és a profitrés csökkenését eredményezte. Az olaszországi gyárban évek óta romlik a versenyképesség. A tervek szerint az átszervezés 2009 második felében zárul le.

Az Electrolux Magyarországon egyebek mellett porszívókat, hűtőszekrényeket és fagyasztóládákat gyárt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.